Χαρίτσης: Η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όρια – 40 μέρες πριν τις εκλογές θυμήθηκαν την Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ

/

Δήλωση, σχετικά με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Στη δήλωση του κ. Χαρίτση σημειώνεται:

«Η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όρια. 

40 μόλις μέρες πριν λήξει η θητεία της, η κυβέρνηση θυμήθηκε την Αναπτυξιακή Τράπεζα και τον ρόλο που θα μπορούσε να επιτελέσει για την στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Υπενθυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ιδρύθηκε το 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσα από τη διεύρυνση της χρηματοδότησης σε περισσότερες επιχειρήσεις.  

Η Νέα Δημοκρατία από το 2019 έβαλε στον πάγο την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Την άφησε αναξιοποίητη. Όπως αναξιοποίητο παραμένει και το εργαλείο των μικροπιστώσεων που δημιουργήσαμε για να  έχουν επιτέλους δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό με ευνοϊκούς όρους οι ατομικές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία στην ΕΕ, όπως το Υπερταμείο Συνεπενδύσεων (Equifund) με σκοπό η Αναπτυξιακή Τράπεζα να τα χρησιμοποιήσει για την επέκταση των δράσεων της. Ούτε αυτό έγινε.

Σε όσες προεκλογικές φιέστες και αν συμμετάσχει ο κ. Μητσοτάκης η αλήθεια είναι μία: Η κυβέρνηση στραγγαλίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και εμποδίζει τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου σε βιώσιμη και δίκαιη κατεύθυνση.

Αντί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις ώστε περισσότερες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε δάνεια, σκιαμαχεί με τις τράπεζες  και κρατάει τα κονδύλια του Ταμείο Ανάκαμψης για τους λίγους και εκλεκτούς φίλους της.

Ευτυχώς, στις 21 Μαΐου η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο καιρός στην Καλαμάτα το Σάββατο: Αραιές νεφώσεις και θερμοκρασία μέχρι τους 17 βαθμούς Κελσίου [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: 5 νέους υποψήφιους ανακοίνωσε ο Θανάσης Βασιλόπουλος – Τα 25 έφτασαν τα νέα πρόσωπα στη «Δημιουργική Πρωτοβουλία»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Πολιτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανατροπή της εικόνας – Να συζητήσουμε τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις της χώρας»

«H εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου είναι κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τη διακοπή νερού στην Καλαμάτα: «Η απελθούσα κυβέρνηση έπρεπε να έχει χρηματοδοτήσει με επιπλέον συμπληρωματική χρηματοδότηση το νέο αγωγό Φ800»

Ανακοίνωση, σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης της Καλαμάτας, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας – Διεκδικούμε κάθε ψήφο που μπορούμε να κερδίσουμε»

«Μπροστά στις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιουνίου πρέπει να επαναφέρουμε την συζήτηση στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του