Χαρίτσης: Η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όρια – 40 μέρες πριν τις εκλογές θυμήθηκαν την Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ

7 Απριλίου 2023

Δήλωση, σχετικά με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Στη δήλωση του κ. Χαρίτση σημειώνεται:

«Η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όρια. 

40 μόλις μέρες πριν λήξει η θητεία της, η κυβέρνηση θυμήθηκε την Αναπτυξιακή Τράπεζα και τον ρόλο που θα μπορούσε να επιτελέσει για την στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Υπενθυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ιδρύθηκε το 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσα από τη διεύρυνση της χρηματοδότησης σε περισσότερες επιχειρήσεις.  

Η Νέα Δημοκρατία από το 2019 έβαλε στον πάγο την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Την άφησε αναξιοποίητη. Όπως αναξιοποίητο παραμένει και το εργαλείο των μικροπιστώσεων που δημιουργήσαμε για να  έχουν επιτέλους δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό με ευνοϊκούς όρους οι ατομικές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία στην ΕΕ, όπως το Υπερταμείο Συνεπενδύσεων (Equifund) με σκοπό η Αναπτυξιακή Τράπεζα να τα χρησιμοποιήσει για την επέκταση των δράσεων της. Ούτε αυτό έγινε.

Σε όσες προεκλογικές φιέστες και αν συμμετάσχει ο κ. Μητσοτάκης η αλήθεια είναι μία: Η κυβέρνηση στραγγαλίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και εμποδίζει τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου σε βιώσιμη και δίκαιη κατεύθυνση.

Αντί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις ώστε περισσότερες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε δάνεια, σκιαμαχεί με τις τράπεζες  και κρατάει τα κονδύλια του Ταμείο Ανάκαμψης για τους λίγους και εκλεκτούς φίλους της.

Ευτυχώς, στις 21 Μαΐου η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο καιρός στην Καλαμάτα το Σάββατο: Αραιές νεφώσεις και θερμοκρασία μέχρι τους 17 βαθμούς Κελσίου [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: 5 νέους υποψήφιους ανακοίνωσε ο Θανάσης Βασιλόπουλος – Τα 25 έφτασαν τα νέα πρόσωπα στη «Δημιουργική Πρωτοβουλία»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές – Ο Γιάννης Πάζιος ανάμεσα στους «εκλεκτούς»

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίοι 8 υποψήφιοι του κόμματος για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» είναι και ο Γιάννης Πάζιος, μέλος της

Δείτε επίσης