Συνάντηση Παναγιωτοπούλου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου: Πρόταση για την ανάπτυξη νέων εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Τριφυλία

/

Τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής, Δημήτρη Γεωργανά, επισκέφθηκε η υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η κα Παναγιωτοπούλου σημειώνεται:

Προ ημερών επισκέφθηκα τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Πελοποννήσου στο Πυροσβεστικό σώμα, Αρχιπύραγο κ. Δημήτριο Γεωργανά στο γραφείο του στην Τρίπολη.

Συζητήσαμε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών  και το έργο του πυροσβεστικού σώματος τα τέσσερα τελευταία έτη, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σώμα, την ανάγκη στελέχωσής του από ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Συζητήσαμε επίσης, την ενδεχόμενη προοπτική  πυροσβεστικού κλιμακίου στη Δ.Ε Φιλιατρών όπως και την δυνατότητα ανάπτυξη νέων  Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί και Κλιμάκια) σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας ώστε να αυξηθεί η διασπορά τους σε όλο το Δήμο προκειμένου να επιτευχθεί κάλυψη παντού,  ιδιαίτερα στις  ορεινές περιοχές, και σε περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας  που δεν βρίσκονται πολύ κοντά στις υφιστάμενες δομές της Πυροσβεστικής στο Δήμο Τριφυλίας.

Τα αποτελέσματα αυτής της ανάπτυξης, ακολουθώντας τα παραδείγματα χωρών του εξωτερικού, θα είναι να υπάρχει μια ομογενοποιημένη, πιστοποιημένη, εκπαιδευμένη και ασφαλισμένη εθελοντική ομπρέλα πυροπροστασίας, διάσωσης και πολιτικής προστασίας στο δήμο μας , ώστε ιδανικά, ακόμη και οι κάτοικοι του πιο απομακρυσμένου χωριού της Τριφυλίας από το αστικά της κέντρα, να επωφελούνται υπηρεσιών έκτακτων αναγκών και άμεσης βοήθειας.

Τον ευχαριστώ θερμά για το χρόνο του, την εισφορά των ειδικών του γνώσεων και εμπειρίας και  του εύχομαι από καρδιάς,  καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: 17 μέλη της παράταξης Κοσμόπουλου στηρίζουν την υποψηφιότητα του Βασίλη Τζαμουράνη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: «Τρέχει» να προλάβει τον Θανάση Βασιλόπουλο ο Βασίλης Τζαμουράνης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τον κόμβο «Φωτεινή» έως το Φιλοξένια για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης βλάβης σε αγωγό αποχέτευσης

Απόφαση για τη λήψη μέτρων (προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας), προκειμένου να εκτελεστούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης βλάβης σε

Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες: Χωρίς προβλήματα η υδροδότηση της Καλαμάτας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Οι επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής και η πολιτική «μάχη» με φόντο το νερό

Άντεξαν οι υποδομές υδροδότησης της Καλαμάτας την πίεση του τριημέρου, παρά το γεγονός ότι στη Μεσσηνιακή