Κυρ. Μητσοτάκης: Τηρήσαμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε τους πολίτες

Την τήρηση “στο ακέραιο” των “κεντρικών προεκλογικών δεσμεύσεων” της κυβέρνησης και τη στήριξη των πολιτών “σε δύσκολες στιγμές” για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας επεσήμανε, σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στην Κεντρική Αγορά «Μοδιάνο».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η οικονομία αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, οι οποίοι αποτελούν προϋπόθεση για τη σύγκλιση της χώρας μας με τις πλέον προηγμένες χώρες της Ευρώπης και την οικοδόμηση ενός “δίκαιου κοινωνικού κράτους”. Επέκρινε, όσους, στο πλαίσιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, “επιχειρούν να βυθίσουν την πολιτική ζωή στη λάσπη” και τόνισε ότι η δική του επιδίωξη είναι η κατάθεση επιχειρημάτων και η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου.

“Έχει μια αξία να δίνουμε μια έμφαση στον απολογισμό του κυβερνητικού μας έργου, επειδή  μόνο έτσι μπορούμε να χτίσουμε πραγματικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες” είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: Αισθάνομαι απολύτως ήσυχος με τη συνείδηση μου, ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, τις κεντρικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις τις τηρήσαμε στο ακέραιο. Πιστεύω, ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα εκτιμηθεί από τους πολίτες, όπως θα εκτιμηθεί και το γεγονός ότι στηρίζουμε τους πολίτες σε δύσκολες στιγμές , είτε στην ενεργειακή κρίση με επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, είτε τώρα με διάφορα εργαλεία , από το market pass μέχρι το “καλάθι του νοικοκυριού”, το οποίο, όπως βλέπετε, για τις τιμές του πασχαλινού καλαθιού, για τις τιμές του κατσικιού, του αρνιού, έχει ήδη αποτελέσματα, τα οποία πιστεύω ότι ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας”.

“Τίποτε από όλα αυτά όμως δε θα μπορούσε να έχει γίνει,  να το είχαμε πετύχει, αν η οικονομία μας δεν αναπτυσσόταν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης είναι προϋπόθεση για την πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη και προϋπόθεση για την οικοδόμηση ενός δίκαιου κοινωνικού κράτους , το οποίο θα μπορεί να επενδύει στην παιδεία, στην υγεία, στο περιβάλλον” συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα τα θέματα αυτά θα είναι και τα αντικείμενα συζήτησης της προεκλογικής περιόδου “για να δούμε πραγματικά ποιός έχει σχέδιο για το μέλλον της πατρίδας και ποιός επενδύει στην τοξικότητα και στα fake news” και προσέθεσε:

“Αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν να μιλήσουν για το παρελθόν τους, γιατί σίγουρα δεν αισθάνονται υπερήφανοι για αυτό και δεν έχουν να πουν τίποτε για το μέλλον της πατρίδας, γιατί πολύ απλά δεν έχουν καμία καινούρια ιδέα να καταθέσουν στο δημόσιο διάλογο, αναπόφευκτα θα επιχειρούν να κυλήσουν την πολιτική ζωή στη λάσπη. Δε θα τους ακολουθήσουμε, δεν είναι αυτό το οποίο θέλουν οι πολίτες, δεν αξίζει στους πολίτες μια τέτοια αντιπαράθεση. Εμείς θα επιδιώκουμε μέχρι τέλους να ακούγονται τα επιχειρήματα μας , ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπου έχουμε κάνει πολλά πράγματα και θα κάνουμε πολλά περισσότερα”.

“Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία έχει ξεκινήσει πια για τα καλά, θα εξακολουθούμε να μιλάμε για αυτά που κάναμε και για τα πολύ περισσότερα που έχουμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής” είπε ο κ.Μητσοτάκης.
Ειδική αναφορά έκανε και στην αγορά Μοδιάνο μετά την επίσκεψη του εκεί και τη συνομιλίες που είχε με καταστηματάρχες και με επισκέπτες, λέγοντας:

“Η αγορά Μοδιάνο σφύζει από ζωή. Χαίρομαι , γιατί είναι και ακόμη σημαντική ιδιωτική επένδυση για ενα περιουσιακό στοιχείο, το οποίο είχε περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και το οποίο αξιοποιείται τώρα από ιδιώτες επενδυτές, αναδεικνύοντας τη Θεσσαλονίκη, ως μοναδικό τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό”.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση στην επόμενη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη θα δοθεί η δυνατότητα να περιηγηθεί στο έργο του μετρό, που “ολοκληρώνεται”, επισημαίνοντας ότι “για πρώτη φορά έχουν γίνει δοκιμαστικές διαδρομές, καθ’ όλο το μήκος της βασικής γραμμής” . Υπογράμμισε, ότι δε θα είναι μόνο το πιο σύγχρονο, αλλά και το πιο όμορφο μετρό στην Ευρώπη, επειδή, εκτός του μεταφορικού έργου, θα είναι δυνατή η επίσκεψη σε σταθμούς – μουσεία, όπως ο σταθμός Βενιζέλου.

“Είχα πει και μετρό και αρχαία και το κάνουμε πράξη” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτακης.
Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ ενώ τον υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, στην αγορά Μοδιάνο, αυτοδιοικητικοί, οι υπεύθυνοι της αγοράς Μοδιάνο, ο γενικός διευθυντής του ομίλου “Fais” Χασδάι Καπόν και ο διευθυντής της αγοράς Μοδιάνο Θανάσης Παππάς, στελέχη και μέλη της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ισραήλ: Υπέκυψε στα τραύματά της η μητέρα δύο Ισραηλινών κοριτσιών που είχαν σκοτωθεί σε επίθεση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΗΠΑ: Έξι τραυματίες σε περιστατικό με πυροβολισμούς στο Λούιβιλ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ