Δ. Μάντζος: Να υπάρξει κάθε θεσμικό μέσο ώστε μία καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση να μη βρει το δρόμο προς τη Βουλή

10 Απριλίου 2023

«Για εμάς, είναι καθαρό πως πρέπει να υπάρξει κάθε θεσμικό μέσο ώστε το ψευδο-κομματικό κέλυφος που καλύπτει αυτήν τη στιγμή μία καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση να μη βρει το δρόμο προς τη Βουλή», είπε ο Δημήτρης Μάντζος στην εκπομπή «Σήμερα» του Σκάι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αφού υπενθύμισε τη πρόσφατη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, στα Καλάβρυτα, πως «η δημοκρατική παράταξη δε θα επιτρέψει αυτό το μόρφωμα στο Κοινοβούλιο να επιστρέψει» σημείωσε πώς στα δυόμισι χρόνια που μεσολάβησαν από τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση ΝΔ έκανε στάθμιση κόστους-οφέλους για το τι έπρεπε να κάνει σε αυτό το ζήτημα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τόσο η πρώτη όσο και αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία έρχονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Το υπογράμμισε εξάλλου και ο κ. Δένδιας», ενώ πρόσθεσε αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία είναι και πρόχειρη και μονομερής.

Ο κ. Μάντζος θύμισε τις δύο προτάσεις που είχε εισηγηθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η πρώτη είχε να κάνει με την πραγματική ηγεσία και έγινε δεκτή. Αν δεν είχε γίνει δεκτή η βελτίωση την οποία προβλέψαμε τότε, ο κ. Κανελλόπουλος θα ήταν μία “μπροστάντζα”, ένα παρένθετο πρόσωπο, πίσω από το οποίο θα κρύβονταν όλοι οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Και η δεύτερη, που δεν έγινε δεκτή, είναι η αρμοδιότητα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Αν είχε γίνει δεκτή, τώρα δεν θα είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Και δεν θα είχαμε αυτήν τη στιγμή έναν αντιθεσμικό διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και ενός Ανώτατου Δικαστή.

Τόνισε ακόμη ότι «η Δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να παρεμβαίνει στο νομοθετικό έργο. Και η κυβέρνηση, από την πλευρά της, δεν πρέπει να εκφράζει ή να επιτρέπει να εκφράζεται δυσπιστία για τη Δικαιοσύνη. Οι εξουσίες πρέπει να σέβονται η μία την άλλη με τρόπο θεσμικό».

Δεν παρέλειψε, τέλος, να σχολιάσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Αντώναρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «εμείς δεν μπλέκουμε στα οικογενειακά του ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς τους καλούμε να ρωτήσουν να μας πει ποιος πτώχευσε τη χώρα, επειδή ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν αισθάνεται αμήχανα με την καραμανλική του πτέρυγα, αλλά πολύ αρμονικά επενδύει στους πιο επώνυμους εκφραστές της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άδ. Γεωργιάδης: Νέες χαμηλότερες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» σε όλες τις αλυσίδες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Τσαπανίδου: Αδιανόητες παρεμβάσεις – Να ψηφίσουν έστω και τώρα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δίνει λύση στο αδιέξοδο, με σεβασμό στο Σύνταγμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Α. Χαρίτσης: Αυτό που «παίζεται» σήμερα δεν είναι η διαχείριση του νερού μόνο στη Θεσσαλία, αλλά η πιλοτική εφαρμογή ενός συνολικού μοντέλου διαχείρισης του νερού

Για ιδιωτικοποίηση των υδάτινων οικοσυστημάτων, της διαχείρισης και της εμπορίας των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας

Δείτε επίσης