Το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητής και μοναδικός δρόμος για τη Νέα Προοδευτική Αλλαγή σε μια ζοφερή πραγματικότητα

10 Απριλίου 2023

Η λύση στα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα της χώρας δεν είναι ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν στην διαχείριση σοβαρών ζητημάτων που καθηλώνουν τους πολίτες σε μια σκληρή καθημερινότητα χωρίς διέξοδο στο μέλλον.

Η εκλογική περίοδος που διανύουμε αντί να είναι φανερά πλούσια πολιτικών και προγραμματικών προτάσεων ,Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ τη μετατρέπουν σε μια αρένα λαϊκισμού όπου ξεδιπλώνουν από κοινού εκβιαστικά, τοξικά ,αναποτελεσματικά ψευδεπίγραφα διλήμματα στους Έλληνες πολίτες.

Το επιτελικό κράτος του Πρωθυπουργού ,πέφτει καθημερινά στα βράχια της αναποτελεσματικότητας και της αναξιοπιστίας.

Ένα κράτος που έστησε με άριστους φίλους για λίγους και εκλεκτούς μοιράζοντας το με φίλους γνωστών και συγγενών που αντιλαμβάνονται το κράτος ως λάφυρο.

Έστησαν το προηγούμενο διάστημα το σκάνδαλο των υποκλοπών προσπαθώντας να κρατήσουν σε ομηρία τους πολιτικούς τους αντιπάλους, μερίδα επιχειρηματιών και δημοσιογράφων. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχτισαν έναν ιδιότυπο μηχανισμό συγκάλυψης στην επιτροπή που συστάθηκε πατώντας πάνω στην πλειοψηφία μπλοκάροντας έτσι την κλήτευση σημαντικών προσώπων που θα έδιναν απαντήσεις .

Το έργο δεν σταματάει εδώ, το πήγαν ακόμα παραπέρα στοχοποιώντας και υπονομεύοντας τις ανεξάρτητες αρχές,τη δικαιοσύνη και τον κ. Ράμμο προσωπικά.

Μοιράζουν το Ταμείο ανάκαμψης σε ολιγάρχες για να έχουν μια καλή θεάρεστη μιντιακή αντιμετώπιση. Από την αρχή της ενεργειακής κρίσης και της γιγάντωσης της ακρίβειας η κυβέρνηση έχει εισέλθει σε μια λογική γενίκευσης του κακού χωρίς να προσπαθήσει ούτε μια στιγμή να αντιμετώπιση τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Μέτρα, ημίμετρα, που οδηγούν σε απόγνωση. Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια αυξάνουν δραματικά τις κοινωνικές ανισότητες, αφήνοντας τους πολίτες στο έλεος της κερδοφορίας των λίγων και εκλεκτών.
Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας και γενικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμφανιστεί ως μια πολιτικής δύναμη που άλλαξε την πορεία της χώρας, ενώ στην πραγματικότητα έχει σταθεί απέναντι σε βασικά νομοθετικά εργαλεία που σήμερα προσπαθεί να οικειοποιηθεί. Δεν είναι σοσιαλδημοκρατική πολιτική η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και των αγροτών ούτε το κόψιμο των συντάξεων,η κατάργηση του ΕΚΑΣ ,η προσπάθεια δημιουργίας φιλικών μέσων διαπλοκής με πλήρη καταπάτηση της διαφάνειας και της αναλογικότητας. Η απραξία και η προχειρότητα στο προσφυγικό έδωσαν τη δυνατότητα στον Ερντογάν να εκμεταλλευτή το ζήτημα και να το κάνει όπλο στα χέρια του ,ωστε εκβιάζοντας την Ευρώπη να κερδίσει ο ίδιος στο εσωτερικό του.Ο  ΣΥΡΙΖΑ με τον μανδύα της προόδου και της ψευδεπίγραφης  κεντροαριστερής μεταστροφής, όσο κυβερνούσε, εφήρμοσε πολιτικές με αντίθετο πρόσημο έχοντας στο πλάι του συνειδητά, πρωτοπαλίκαρα με ακροδεξιά ρητορική και ομοφοβικές τάσεις. Η αντιπολίτευση του, κρίνεται από στείρα και στην καλύτερη, ως πατερίτσα σε μια κυβέρνηση παραπαίουσα.  Διακατέχεται από Αυριανισμό, μηδαμινή αυτοκριτική για την περίοδο και της αντιπολίτευσης του, αλλά και της διακυβέρνησης της χώρας. Για ποια πρόοδο μπορούμε να μιλάμε, όταν το ίδιο κόμμα με τον ίδιο αρχηγό, καταψήφισε τη Διαύγεια όπως και η Νέα Δημοκρατία.Για ποια Αριστερά και ευαισθητοποίηση μπορούμε να μιλάμε όταν φέρνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας;

Κοινά χαρακτηριστικά ασέβειας στο Σύνταγμα και το κράτος δικαίου.

✌️Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που έχτισε μια σύγχρονη Ελλάδα και έθεσε τις βάσεις για ένα Ευρωπαϊκό κράτος. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου έως και σήμερα στέκεται με σοβαρότητα απέναντι στις σειρήνες του λαϊκισμού. Το 2009 παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα από την διακυβέρνηση Καραμανλή και προσπάθησε ολομόναχο στην συνέχεια να φτιάξει από την αρχή ένα κράτος με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Παρά τον πόλεμο κατάφερε πολλά σε λίγο χρόνο. Η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου θεσμοθέτησε σημαντικά εργαλεία που σήμερα προσπαθούν να τσακίσουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

▪️ΑΣΕΠ, Διαύγεια, Ισχυρές Ανεξάρτητες Αρχές ,open gov, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, Καθιέρωση του Θεσμού Οικονομικής Αστυνομίας και Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Ίδρυση Πράσινου Ταμείου , Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ, Αναβάθμιση Κτιρίων, Νόμος Προστασίας Βιοποικιλότητας, Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων, Μητρώο Αγροτών, Απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων και Συνταξιούχων, Ενιαία Αρχή Πληρωμών για το Δημόσιο,, Ψηφιακοί Εκπαίδευση, Ποινικοποίηση της Φοροδιαφυγής , Προστασία της Α’ Κατοικίας και πόσα άλλα θετικά.
Στο θέμα της Α’ κατοικίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που κατήργησε τον νόμο Κατσέλη του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της κύριας κατοικίας.Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που θεσμοθέτησε τα funds και τις εταιρείες διαχείρισης στην Ελλάδα το 2015, ανοίγοντας την πόρτα στα funds και τις πρακτικές τους.Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που εισήγαγε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, οι οποίοι έφτασαν τον αριθμό-ρεκόρ των 9.001 το 2022.Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που υλοποίησε έναν αποτυχημένο εξωδικαστικό μηχανισμό το 2019 με μόλις 2300 ρυθμίσεις σε 1,5 χρόνο εφαρμογής.

Την ίδια αποτυχημένη πρακτική, με έναν εξωδικαστικό μηχανισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των funds και των τραπεζών, ακολούθησε και η Νέα Δημοκρατία αφού μετά από 2 χρόνια εφαρμογής έχει πετύχει λίγες περισσότερες από 4000 ρυθμίσεις και αυτό όταν: 4 εκατομμύρια ΑΦΜ χρωστούν στην εφορία2.300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις χρωστούν στον ΕΦΚΑΠάνω από 1 εκατομμύριο είναι τα ”κόκκινα” δάνεια που διαρκώς αυξάνονται, λόγω της ακρίβειας και της αύξησης των επιτοκίων53.000 πλειστηριασμοί ολοκληρώθηκαν το 2022, ενώ 250.000 ακίνητα συνολικά θα βγουν στο σφυρί μέχρι το 2026.Το ιδιωτικό χρέος ανεβαίνει διαρκώς, υπερβαίνοντας τα 270 δισ. ευρώ.Η πολιτική διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους αποτελεί την μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτελώντας βόμβα στα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας.

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βαφτιστεί κεντρώος αλλά  κεντρώος δεν είσαι, όταν ψηφίζεις νόμους σαν αυτούς της υγείας, που φέρνεις από την πίσω πόρτα την ιδιωτικοποίηση της.Κεντρώος δεν μπορείς να δηλώνεις με το νόμο Χατζηδάκη, που ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις. Κεντρώος δεν είσαι, όταν δεν καταργείς το νόμο Κατρούγκαλου με τις προσωπικές διαφορές που ουσιαστικά εξαπλώνουν τις συντάξεις.Κεντρώος δεν μπορείς να είσαι με την υπερσυγκέντρωση της δημόσιας διοίκησης

Η ανάπτυξη του πρωθυπουργού είναι η ανάπτυξη των real estate, είναι η ανάπτυξη του ξεπουλήματος της Ελλάδας η οποία θα φτάσει σε ένα σημείο να είναι ένα απέραντο Rbnb με βραχύχρονες μισθώσεις,σε ένα απέραντο ξενοδοχείο που δεν βοηθά άλλους τομείς της οικονομίας όπως ο αγροτικός τομέας,ο τομέας μεταποίησης και ο τομέας υψηλών τεχνολογιών.
👇Η ατζέντα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περιλαμβάνει αλλαγή άμεσων και έμμεσων φόρων,  τη ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, την αποκέντρωση της δημόσιας διοίκησης, να φύγει ο νόμος Κατρούγκαλου και άλλα τόσα, που έχουν ως μόνο στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολλών.
👉Θέλουμε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης το οποίο δεν θα οδηγεί τον ελληνικό λαό σε μερική απασχόληση των πεντακοσίων ευρώ, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και εργασιακό μεσαίωνα αλλά επιδιώκουμε καλές, ποιοτικές θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες σε συνθήκες εργασιακής ασφάλειας!
Εμείς λέμε καθαρά στον ελληνικό λαό..
◾Καθολική προστασία της Α’ κατοικίας σύμφωνα με το κόστος της κατοικίας και το τι έχει αποπληρώσει ο δανειολήπτης.
◾120 δόσεις σε ΕΦΚΑ & Εφορία για όλους και όταν τηρούνται οι δόσεις ,30 % μειώσει του αρχικού ποσού.
◾Υπόθεση Ελβετικό Φράγκο : 1/3 της αύξησης του επιτοκίου στον δανειολήπτη και τα 2/3 στο τραπεζικό σύστημα.
◾Κανένας αφελληνισμός της Ελληνικής οικονομίας, δεν θα επιτρέψουμε η αγροτική Γη να πάει σε ξένα χέρια.
◾Αναπροσαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης
◾10 % στη Υγεία : 1) Ενίσχυση Ανθρώπινου δυναμικού, γιατρών και υγειονομικών με αξιοπρεπή οικονομικά κίνητρα. 2) Άνοιγμα θέσεων σημαντικών Ειδικοτήτων γιατί υπάρχει τεράστια έλλειψη.
◾Ισχυρή Παιδεία με έρευνα και τεχνολογία και σύγχρονο εξοπλισμό αλλά αξιολόγηση δομών και εγκαταστάσεων.
◾Επένδυση δικτύων και ενεργειακών κοινοτήτων για να αποφύγουμε στο μέλλον το ενεργειακό κόστος και τους εκβιασμούς των ολιγαρχών.
◾Θέσεις  οργανισμών με κριτήρια και ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς με γενναία οικονομικά κίνητρα ώστε να ισχυροποιήσουμε τη δημόσια διοίκηση.
▪️Μέσω  του Ταμείου Ανάκαμψης να  κατασκευαστούν χιλιάδες κατοικίες που θα διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους και οικογένειες καθώς με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί σταδιακά ένα δημόσιο αποθεματικό κοινωνικών κατοικιών.
Στις δικές μας προτάσεις επισημάνουμε τη διεύρυνση της επιδότησης ενοικίου με κοινωνικά κριτήρια.
Το πρόσθετο επίδομα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει σε πόλη κύριου τουριστικού προορισμού
Την  επαναφορά της έκπτωσης φόρου ενοικίου για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

Τα τελευταία χρόνια με το νεοσυντηρητισμό και την παγκοσμιοποίηση είχαμε τεράστια συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας στους λίγους. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λοιπόν είναι εδώ για να συγκρουστεί με αυτά τα συμφέροντα, να εγγυηθεί κοινωνικά δικαιώματα, πρόσβαση στη γνώση, περισσότερη Δημοκρατία και συμμετοχή του πολίτη στην οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη.

Να επιστρέψει η αλληλεγγύη. Όλα αυτά αποτελούν και είναι μια πρόκληση. Θα την κερδίσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ταυτόχρονα θα ηττηθεί και η συντηρητική οπισθοδρόμηση αλλά και εκείνοι που χωρίς ντροπή χρησιμοποιούν τη γλώσσα της αριστεράς.

Η γενιά μας δίνει αυτές τις μάχες με ιστορικό αίσθημα εστιάζοντας στην Νέα Αλλαγή που θα φέρει μέρες ελπίδας και προοπτικής.
Γιατί για να σταθεί η χώρα στα πόδια της , πρέπει πρώτα να σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά της Ελλάδας.Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, είναι εδώ, ενωμένο και μέρα με τη μέρα πιο δυνατό, για να αποκαταστήσει τον όρο «καλύτερη περίοδος της μεταπολίτευσης» στηλιτεύοντας πάσης φύσεως προπαγάνδα, θυμίζοντας σε όλους πως στις δημοκρατίες, δεν υπάρχει κυβέρνηση των ηττημένων..

ΑΛΛΑ.. κυβέρνηση εκλεγμένη του ΝΙΚΗΤΗ Λαού✊
Η γενιά της δημιουργίας!
Η γενιά της ελπίδας!

Γράφουν οι:

Θανάσης Μυλιόρδος / Μέλος δικτύου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής/ Μέλος της συντονιστικής επιτροπής της πολιτικής κίνησης Ανανεωτική Αριστερά / Global Political Economy / PhD Student / doctoral researcher

Μπάμπης Γριβοκωστόπουλος / ιδιωτικός Υπάλληλος / Στέλεχος ΠΑΣΟΚ Τριφυλίας / Chef –  FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παραιτήθηκε από το δικαστικό Σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρ. Τζανερίκος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη: Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

Δείτε επίσης