Ξεκινούν το επόμενο διάστημα: Εργασίες για την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης εντός της πόλης της Μεσσήνης

/

Ενημερωτική συνάντηση με τον δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, είχε ο διευθυντής και ο τομεάρχης ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Καλαμάτας, Γιώργος Καράμπελας και Απόστολος Νικολόπουλος, αντίστοιχα.

Στη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ στον δήμο Μεσσήνης, καθώς και όσα πρόκειται να γίνουν στο επόμενο διάστημα, συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σπύρος Κοντοθανάσης.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Μεσσήνης σημειώνεται:

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου από το Ασπρόχωμα έως την Μεσσήνη και το Σάββατο 8 Απριλίου τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία οι δύο νέες γραμμές μέσης τάσης. Πρόκειται για τμήμα έργου προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, για το οποίο υπολείπονται εργασίες εναέριου δικτύου. Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει η σύνδεση, θωρακίζοντας τη Μεσσήνη με ένα αξιόπιστο δίκτυο για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον.

Κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης με την ΔΕΔΔΗΕ, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης εντός της πόλης της Μεσσήνης. Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται υπογειοποίηση χαμηλής τάσης σε μήκος 18 χλμ και μέσης τάσης σε μήκος 8 χλμ. δικτύου.

Επίσης, στον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της ΔΕΔΔΗΕ είναι η υπογειοποίηση ηλεκτρικών καλωδίων στις περιοχές της Αρχαίας Μεσσήνης και του Πεταλιδίου.

Ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι τα εν λόγω έργα, εκσυγχρονίζουν και αναβαθμίζουν αισθητικά την πόλη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο υπογειοποίησης των ηλεκτρικών δικτύων στον Δήμο μας. Ακολούθως, ενημέρωσε πως αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες ανάπλασης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου «Open Mall» στη Μεσσήνη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει άριστη συνεργασία και συντονισμός ενεργειών με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, για τα σημεία παρεμβάσεων και τις προτεραιότητες εργασιών.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΠΟ: «Η ΚΕΔ είναι απολύτως ανεξάρτητη»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΑΕΚ αποχώρησε από το Δ.Σ. της Super League καταγγέλλοντας πρωτοφανή φραστική επίθεση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υπεγράφη το χρησιδάνειο μεταξύ δήμου Καλαμάτας και περιφέρειας Πελοποννήσου για την Μπιρμπίτα – 3.200.000 ευρώ για τη στέγαση των Ρομά της Αγίας Τριάδας

Υπεγράφη την Πέμπτη (1/6), από τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα,