«Βούλιαξε» η Καλαμάτα: Χιλιάδες επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας για το Πάσχα

/

Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που έχουν επιλέξει τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα, προκειμένου να περάσουν το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα. «Τονωτική ένεση» για την τοπική οικονομία και προμήνυμα για την τουριστική περίοδο που έρχεται η αυξημένη κίνηση. Για «εξαιρετικά αυξημένες κρατήσεις», κάνει λόγο ο δήμος Καλαμάτας.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση τη Μεγάλη Παρασκευή στην Καλαμάτα με τους χιλιάδες επισκέπτες, που έχουν επιλέξει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να γιορτάσουν το Πάσχα, να δίνουν τον τόνο και να δείχνουν τη δυναμική που έχει αποκτήσει η πόλη στο κομμάτι του τουρισμού.

Η αυξημένη ζήτηση της Καλαμάτας είχε διαφανεί αρκετά νωρίς, δεδομένου ότι η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας ήταν ανάμεσα στις πόλεις με το μεγαλύτερο ποσοστό προκρατήσεων για την περίοδο του Πάσχα.

Όπως είναι φυσικό ο αυξημένος αριθμός επισκεπτών στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, θα βοηθήσει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, ιδίως των κλάδων που συνδέονται με την αγορά του τουρισμού (εστίαση, διασκέδαση, καταλύματα κλπ).

Κυρίως όμως, όπως σημειώνουν παράγοντες της τουριστικής αγοράς, εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η περίοδος του Πάσχα είναι ένα ακόμα μήνυμα για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν, η οποία αναμένεται να είναι εξαιρετική, τουλάχιστον σε επίπεδο αριθμού επισκεπτών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο θέμα των επισκεπτών του Πάσχα αναφέρεται ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, η οποία εκδόθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Πλήθος επισκεπτών έχει ήδη κατακλύσει την Καλαμάτα και την περιοχή της για την περίοδο του Πάσχα, καθώς τα στοιχεία από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα δείχνουν εξαιρετικά αυξημένες κρατήσεις.

Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας είναι αυξημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση των πεζών στον πεζόδρομο της Αριστομένους και στις εμπορικές οδούς της πόλης.

Αρκετοί είναι και οι επισκέπτες που έχουν επιλέξει να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στις Κοινότητες του Δήμου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη Μεσσηνία ο Αντώνης Σαμαράς: Στον ιερό ναό της Ανάστασης στην Καλαμάτα ο πρώην Πρωθυπουργός τη Μ. Πέμπτη – Στην Πύλο τη Μ. Παρασκευή [φωτογραφίες]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ευχές Βασιλόπουλου για το Πάσχα: «Είμαστε ένας Δήμος που τολμά, που διεκδικεί, που πετυχαίνει»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ