Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 21ης Μαΐου: «Μάχη» για τις βουλευτικές έδρες της Μεσσηνίας – Τα φαβορί σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

/

Στην τελική ευθεία του προεκλογικού τους αγώνα εισέρχονται οι υποψήφιοι βουλευτές της Μεσσηνίας, καθώς αμέσως μετά το Πάσχα μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στον τελευταίο μήνα της προεκλογικής περιόδου εισέρχεται η χώρα την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Οι υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων έχουν ξεκινήσει ήδη την προεκλογική τους εκστρατεία και, πλέον, υπάρχουν τα πρώτα δεδομένα, σχετικά με τη δυναμική τους.

Στη Μεσσηνία τις 5 βουλευτικές έδρες θα τις διεκδικήσουν οι υποψήφιοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς οι συγκεκριμένοι κομματικοί σχηματισμοί αναμένεται να είναι στις πρώτες 3 θέσεις.

Νέα Δημοκρατία

Στη Νέα Δημοκρατία η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο, αλλά και η μια θέση βουλευτή Μεσσηνίας θα έχει, όπως είναι γνωστό, το όνομα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εκλέγεται χωρίς σταυρό προτίμησης, ως πρώην Πρωθυπουργός.

Μάχη για την επόμενη θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας δίνουν οι νυν και εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο πρώτος εκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας από το μακρινό 1989 και αυτή πιθανότατα αυτή θα είναι η τελευταία του υποψηφιότητα, ενώ ο δεύτερος εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του 2019.

Μάχη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται και για την επόμενη θέση, την τέταρτη του ψηφοδελτίου. Η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στον νυν και εκ εκ νέου υποψήφιο, Περικλή Μαντά, και την Πιπίνα Κουμάντου, η οποία συμμετέχει στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ για δεύτερη φορά.

Ερωτηματικό αποτελούν η Μαριλένα Γυφτέα και η Πέγκυ Νίκα, οι οποίες συμμετέχουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές. Και οι δυο υποψήφιες διαθέτουν ισχυρή παρουσία στον Νομό, ωστόσο, οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή, για τη θέση που θα καταλάβουν, είναι εξαιρετικά επισφαλής.

ΣΥΡΙΖΑ

Απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νυν βουλευτής, Αλέξης Χαρίτσης. Την επόμενη θέση, τη δεύτερη στο ψηφοδέλτιο, θα τη διεκδικήσουν ο Πέτρος Κωνσταντινέας, πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, και ο Παναγιώτης Στέφανος. Μαρία Βεργινάδη, Χαρά Κιουρή και Μ. Μάκαρης, έπονται, ωστόσο, δεν αποτελούν υποψηφιότητες που δεν μπορούν να κάνουν ακόμα και την έκπληξη. Η υποψηφιότητα της Γ. Ζαχαροπούλου, που «κλείνει» το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, αναμένεται να καταγράψει περίπου τις ίδιες δυνάμεις που είχε καταγράψει και στις εκλογές του 2019.

ΠΑΣΟΚ

Το όνομα του Μένελαου Γερονικολού θα έχει η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία. Ο υποψήφιος βουλευτής κράτησε όρθιο το ΠΑΣΟΚ στον Νομό από το 2019 και μετά, καθώς ήταν η μοναδική φωνή του στη Μεσσηνία, κάτι που έχει εκτιμηθεί εξαιρετικά θετικά από το σύνολο των στελεχών και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Οι επόμενες θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι «ανοιχτές», καθώς δεν έχει υπάρξει πρόσωπο που να έχει ξεχωρίσει αισθητά. Σπ. Πώρος, Π. Ξηρογιάννης. Αρ. Καζάκου, Κ. Πιέρρου, Γ. Αδαμόπουλος και Δ. Λυμπεροπούλου είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η …αυτοδιοίκηση και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Β. Kορέα: Τελετή για την αποπεράτωση 10.000 σύγχρονων κατοικιών στην πρωτεύουσα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ