Κοινή δήλωση ΕΟΚ και ομοσπονδίας Ισραήλ: «Η βία δεν έχει καμία θέση στα σπορ»

«Η βία δεν έχει καμία θέση στα σπορ και οι δύο ομοσπονδίες μας μπάσκετ, οι οποίες για πολλά χρόνια έχουν εξαιρετικές σχέσεις, πρέπει να τονίσουν ότι τα σπορ είναι μια γιορτή και ενώνουν τους ανθρώπους». Αυτό τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Βαγγέλης Λιόλιος και ο πρόεδρος της Ισραηλινής Ομοσπονδίας μπάσκετ, Αμιράμ Χαλέβι, μία ημέρα πριν τον τρίτο αγώνα ανάμεσα στη Χαποέλ και την ΑΕΚ στην Ιερουσαλήμ, για τα προημιτελικά του Basketball Champions League. 

Μετά τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, στο ματς ΑΕΚ-Χαποέλ Ιερουσαλήμ, στις 12 Απριλίου, και την εξοντωτική τιμωρία στην Ένωση από το BCL, ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο Αμιράμ Χαλέβι πήραν την πρωτοβουλία να στείλουν μήνυμα στους φιλάθλους των δύο ομάδων, πριν τον αγώνα που θα κρίνει ποια εκ των δύο ομάδων θα προκριθεί στο φάιναλ φορ του BCL. 

Συγκεκριμένα, στην κοινή δήλωσή τους αναφέρουν: 

«Σχετικά με τις ταραχές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ. Θα θέλαμε εμείς, ως πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών μπάσκετ, να κάνουμε μια κοινή δήλωση για τις αξίες που υπηρετεί το άθλημά μας. Η βία δεν έχει καμία θέση στα σπορ και οι δύο ομοσπονδίες μας μπάσκετ, οι οποίες για πολλά χρόνια έχουν εξαιρετικές σχέσεις, πρέπει να τονίσουν ότι τα σπορ είναι μια γιορτή και ενώνουν τους ανθρώπους. Αυτό είναι που εμείς και η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων πιστεύουμε. Οι λίγοι ακραίοι και βίαιοι άνθρωποι ποτέ δεν θα επικρατήσουν έναντι των πολλών. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και επιβραβεύουμε το “fair play”.

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης) και Amiram Halevy (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μπάσκετ Ισραήλ)».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παροχή δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας: Την Πέμπτη (20/4) η έναρξη λειτουργιάς της 3ης Τοπικής Ομάδας Υγείας Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προβάρει τα «γαλανόλευκα» ο Τόμας Ουόκαπ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ