120 δόσεις για όλα τα χρέη ζητά από τον υπουργό Οικονομικών η επιχειρηματική κοινότητα της περιφέρειας Πελοποννήσου

/

Ολιστική ρύθμιση 120 δόσεων για τις οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ζητούν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τα πέντε επιμελητήρια της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή σημειώνεται:

«Αναφορικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, είναι θετικές όλες οι βελτιώσεις, όπως η μείωση της ελάχιστης δόσης, η μείωση του επιτοκίου, η δυνατότητα να συμπεριληφθούν οι υποχρεώσεις και του 2019, ωστόσο η δυνατότητα συμμετοχής μόνο των οφειλετών, που εντάχθηκαν και τήρησαν την προηγουμένη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως καταλαβαίνετε αποκλείει μεγάλο μέρος επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη δεκαετή οικονομική και την υγειονομική κρίση με αποκορύφωμα την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους.

Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης την οποία αντιμετωπίζουν χιλιάδες Μικρές και πολύ Μικρές επιχειρήσεις, ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, ζητούμε μία ολιστική ρύθμιση 120 δόσεων για όλα τα χρέη προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χώρος και χρόνος, να προσαρμοσθούν στις νέες συνθήκες, να επιτύχουν την αναδιοργάνωσή τους, να παραμείνουν βιώσιμες και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μετά το πέρας της κρίσης.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στην προσπάθεια ανασύνταξης της οικονομίας, τους έχουμε ανάγκη όλους και πρέπει να καταργηθούν οριστικά αναχώματα, που εξαιρούσαν κατηγορίες επιχειρήσεων από ίσες ευκαιρίες και προοπτικές.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο σας δεν έπαψε ούτε στιγμή να αφουγκράζεται τον παλμό της επιχειρηματικότητας, ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της αιματηρής ληστείας στην περιοχή της Ακρόπολης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Μαντάς: «Κάναμε πράξη το δίκαιο αίτημα των λογιστών για παράταση προθεσμιών λόγω ανωτέρας βίας»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ