Break του Παναθηναϊκού (3-1 την ΑΕΚ) κι ένα βήμα πριν τους τελικούς

19 Απριλίου 2023

Την πρώτη νίκη επί της ΑΕΚ στη σεζόν 2022/2023 πέτυχε ο Παναθηναϊκός και, μάλιστα, στο «Απόστολος Κόντος», με 3-1 σετ στον πρώτο ημιτελικό των play off της Α1 γυναικών.

Έτσι οι «πράσινες» κατάφεραν να «σβήσουν» το πλεονέκτημα έδρας της Ένωσης και πλέον, θέλουν μία νίκη για να προκριθούν στους τελικούς (η σειρά κρίνεται στις δύο νίκες).

Μετά από δύο ήττες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κι εκείνη στον τελικό του Κυπέλλου από την ΑΕΚ, η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη κατάφερε να πανηγυρίσει για πρώτη φορά επί των «κιτρινόμαυρων» σε ένα καθοριστικό ματς των play off. 

Πλέον, τα κορίτσια του Παναθηναϊκού θα έχουν την ευκαιρία να «ζευγαρώσουν» τις νίκες τους το βράδυ του Σαββάτου (22/04, 21:00) στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» και να προκριθούν στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης, ενώ για την ΑΕΚ ο δεύτερος ημιτελικός είναι μονόδρομος για να μείνει «ζωντανή» στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του νταμπλ.

Η μεγαλύτερη μάχη έγινε στο τέταρτο σετ, με τις «πράσινες» να κρατούν σταθερή διαφορά τριών-τεσσάρων πόντων μέχρι το 20-16. Με σερί 3-0 η Ένωση πλησίασε στο 19-20, αλλά η «απάντηση» των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και με τέσσερις πόντους έφτασαν μία ανάσα από τη νίκη (19-24), η οποία ήρθε με το τελικό 20-25.

Τα σετ: 11-25, 25-14, 15-25, 20-25

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η 21η Μαΐου θα είναι η Κυριακή της μεγάλης αυτοδύναμης Ελλάδας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ερυθρόλευκη» ανατροπή στην Πυλαία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης