ΚΑΕ ΑΕΚ: «θα προσφύγουμε στο CAS για τη δικαίωσή μας»

Μιλώντας στο web radio της ΕΟΚ, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας, ξεκαθάρισε πως από αύριο (21/4), η διοίκηση της Ένωσης ξεκινά ενέργειες και αντιδράσεις για όσα συνέβησαν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ, την εξοντωτική τιμωρία από το Basketball Champions League που ακολούθησε (σ.σ. κεκλεισμένων όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της τη νέα σεζόν), αλλά και όσα συνέβησαν χθες στο 3ο και τελευταίο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης, στην Ιερουσαλήμ.  

«Από αύριο θα ξεκινήσουν οι ενέργειες και οι αντιδράσεις μας, οι οποίες θα είναι σε δύο τομείς. Αφ’ ενός, δε μπορεί να ξανασυμβεί στο γήπεδό μας αυτό που συνέβη με τη Χάποελ και η ΑΕΚ έχει αναλάβει τις ευθύνες της και θ’ ανακοινώσει και ενέργειες για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, σε όποιο βαθμό βέβαια μπορεί να το ελέγξει. Το δεύτερο κομμάτι είναι η έφεση που θα ασκηθεί, γιατί μιλάμε για μια ποινή που θεωρούμε εξοντωτική και πραγματικά πιστεύουμε ότι αν δεν είχε φτάσει σε πολίτικό επίπεδο το όλο θέμα ίσως να μην είχε υπάρξει τέτοια ποινή. Συζητάμε για την προσφυγή μας στο CAS και αύριο θα το ανακοινώσουμε. Θεωρώ ότι η έφεση θα γίνει στον CAS,» τόνισε συγκεκριμένα ο Γιώργος Χήνας.

Αναλυτικά, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ Γιώργος Χήνας επισήμανε στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» του web radio της ΕΟΚ:

Για τη φετινή πορεία της ΑΕΚ στο BCL: «Φυσικά και είμαστε ικανοποιημένοι. Ξεκινήσαμε αρχικά με πρώτο στόχο να περάσουμε στην επόμενη φάση, μετά πήγαμε σ’ έναν όμιλο με τη Γαλατασαράι και τη Μαλάγα, όπου δεν ήμασταν φαβορί. Κάναμε συνεχείς υπερβάσεις και στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι έχει θετικό πρόσημο αυτή η πορεία».

Για όλα όσα συνέβησαν στο Game 3 με τη Χάποελ: «Μπορώ να πω κομψά ότι συνέβησαν πράγματα που απέχουν πολύ από μια διοργάνωση ενός αγώνα μπάσκετ, πόσο μάλλον ευρωπαϊκού. Θα πρέπει λίγο να διαχωρίσουμε το τι συνέβη στα Λιόσια, το οποίο ήταν απαράδεκτο, όσον αφορά τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας και το τι συνέβη απέναντι στην ομάδα μας. Αυτό έφτιαξε το κλίμα ενόψει του χθεσινού αγώνα, το οποίο θα χαρακτήριζα επιεικώς ως μια ατμόσφαιρα “ ζούγκλας”».

Για το αν επηρεάστηκε η ΑΕΚ απ’ όλα αυτά: «Αυτό επηρέασε πάρα πολύ την ομάδα και όλους μας. Όλη τη βδομάδα, όσο και να μη θέλαμε, συζητούσαμε ποια θα είναι η ποινή και τι θα γίνει την επόμενη σεζόν. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα και σίγουρα επηρέασε και την ομάδα και τους χθεσινούς (19/04) διαιτητές, όχι υπό την έννοια ότι αδίκησαν την ΑΕΚ, αλλά υπό την έννοια ότι ανέχθηκαν μια κατάσταση που απέχει πολύ από διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού αγώνα».

Για τις ενέργειες που θα κάνει η ΚΑΕ ΑΕΚ: «Προσπαθήσαμε λίγο να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους ενόψει του 3ου αγώνα, αλλά από αύριο θα ξεκινήσουν οι ενέργειες και οι αντιδράσεις μας, οι οποίες θα είναι σε δύο τομείς. Αφ’ ενός, δε μπορεί να ξανασυμβεί στο γήπεδό μας αυτό που συνέβη με τη Χάποελ και η ΑΕΚ έχει αναλάβει τις ευθύνες της και θ’ ανακοινώσει και ενέργειες για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, σε όποιο βαθμό βέβαια μπορεί να το ελέγξει. Το δεύτερο κομμάτι είναι η έφεση που θα ασκηθεί, γιατί μιλάμε για μια ποινή που θεωρούμε εξοντωτική και πραγματικά πιστεύουμε ότι αν δεν είχε φτάσει σε πολίτικό επίπεδο το όλο θέμα ίσως να μην είχε υπάρξει τέτοια ποινή. Συζητάμε για την προσφυγή μας στο CAS και αύριο θα το ανακοινώσουμε. Θεωρώ ότι η έφεση θα γίνει στον CAS».

Για το αν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με το Eurocup για τη νέα σεζόν: «Επειδή περιμέναμε να τελειώσει η σειρά αυτή, ώστε να αξιολογήσουμε μετά την κατάσταση, δεν έχουμε προχωρήσει σε τόσο βαθιές συζητήσεις σχετικά με το τι θα κάνουμε την επόμενη σεζόν».

Για τις φιλοδοξίες της ΑΕΚ στα πλέι οφ της Α1: «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε μειονέκτημα έδρας με το Περιστέρι, ξεκινάμε την Κυριακή (23/04). Προφανώς και πρέπει να συγκεντρωθούμε τώρα σε αυτόν το στόχο, γιατί δεν υπάρχει άλλος. Νομίζω ότι έχουμε δείξει ότι διαθέτουμε μια ομάδα συμπαγή. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για να συνεχίσουμε».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν ότι δεν έμαθαν τίποτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Τσαπανίδου: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, για αυτό στη ΝΔ ας είναι πιο προσεκτικοί και μετρημένοι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ