Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Ελεήστριας στην Κορώνη: Λιτάνευση της Εικόνας με τη συμμετοχή πλήθους πιστών [φωτογραφίες]

/

Με λαμπρότητα και σε κλίμα αναστάσιμης χαράς εορτάσθηκε σήμερα, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, η Πολιούχος και Προστάτιδα της Κορώνης Παναγία Ελεήστρια.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από ιερείς της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, στα γραφικά σοκάκια της ιστορικής Κωμοπόλεως, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Με το πέρας της λιτανείας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση έμπροσθεν των ανδριάντων του Εθνοϊερομάρτυρος Επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του Μακαριστού Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Δασκαλάκη.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς επικαλέσθηκε την χάρη και την βοήθεια της Ελεήστριας για τους κατοίκους της Κορώνης, αλλά και για όλους τους όπου γης Μεσσηνίους. Συνάμα ευχαρίστησε τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος, αλλά και το Μανιατάκειο Ίδρυμα γιά την οικονομική συμβολή τους προς το Ταμείο Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Ευχαριστίες επίσης εξέφρασε και προς τον Σύλλογο Κορωναίων Αττικής για την προσφορά τους στο Προσκύνημα.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίστης, οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Τσουκαλάς, Ευστ. Αναστασόπουλος και Α. Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας, ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη Μεσσηνία την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο αεροδρόμιο η υπογραφή της σύμβασης για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλλάζει ο χάρτης της ψυχικής υγείας: Οικοτροφείο για τον αυτισμό και κινητή μονάδα υποστήριξης παιδιών και εφήβων στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ