To παρασκήνιο και τα …απόνερα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Καλαμάτα: Η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

22 Απριλίου 2023

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα, καθώς ο Πρωθυπουργός φρόντισε να στείλει ισχυρά μηνύματα, κυρίως προς το εσωτερικό της ΝΔ στη Μεσσηνία.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, σε εστιατόριο της Καλαμάτας, λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης για την υπογραφή της σύμβασης του Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, ήταν το κυρίαρχο πολιτικό γεγονός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν αρκετή ώρα για μια σειρά από ζητήματα και επιχείρησαν να εκπέμψουν ισχυρό μήνυμα ενότητας, ενόψει των εθνικών εκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δε, δεν έμεινε μόνο σε αυτό, στη συνάντηση δηλαδή με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς λίγες ώρες αργότερα, στην εκδήλωση για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος, φρόντισε δημόσια να ξεκαθαρίσει ότι το έργο φέρει τη σφραγίδα του Μεσσήνιου πολιτικού.

Οι ισοροπίες στον Νομό

Η εμφατική εικόνα της ταύτισης Μητσοτάκη – Σαμαρά ενισχύει σαφώς τον Μίλτο Χρυσομάλλη, ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον πρώην Πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα διαθέτει το προφίλ του βουλευτή που θέλει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτός που δεδομένα είναι χαμένος από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα είναι ο Γιάννης Λαμπρόπουλος. Η αναφορά Μητσοτάκη στην συνεισφορά του Αντώνη Σαμαρά για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος, ακυρώνει το αφήγημα του βουλευτή Μεσσηνίας, ο οποίος, όπως παραδοσιακά κάνει πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, επιχειρεί και τώρα να εμφανιστεί ως ο «πατέρας» όλων των έργων, κυρίως των μεγάλων οδικών αξόνων.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καλαμάτα είχε και αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον. Αρχικά επιβεβαιώθηκε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, φαίνεται ότι κάνει τα πρώτα διακριτικά βήματα, προκειμένου να επανέλθει στο προσκήνιο της ΝΔ, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου.

*Κεντρική φωτογραφία: Στιγμιότυπο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά. Μαζί τους ο στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργου, δημοσιογράφος, Νίκος Τσούτσιας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 επί του ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στους τελικούς της Α1 γυναικών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: «Εκτός του όψιμου προεκλογικού “φλερτ” με τον κ. Σαμαρά, το μόνο που μπορεί πλέον να εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης στους Μεσσήνιους πολίτες είναι οι τίτλοι τέλους της κυβέρνησής του»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στην ίδρυση ιδιωτικής Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας – «Όχι» από την παράταξη του ΚΚΕ

Με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης και της μείζονος μειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε το σχέδιο, αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικής

Ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας: Καλείται να αποφασίσει επί της προτάσεως της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση ιδιωτικής πανεπιστημιακής σχολής

Να εγκρίνει τη διάθεση χώρου στο Ανατολικό Κέντρο, προκειμένου να ανεγερθεί το κτίριο που θα στεγάσει την ιδιωτική πανεπιστημιακή Σχολή Τουρισμού και

Ανακοινώνει τις αποφάσεις του για τους νέους αντιπεριφερειάρχες ο Δημήτρης Πτωχός – Στην Τρίπολη σήμερα οι Σύμβουλοι της παράταξης «Πελοπόννησος Μπροστά»

θέμα ωρών είναι πλέον η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των νέων αντιπεριφερειαρχών στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε επίσης