Χόρντουρ Μάγκνουσον: «Αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές, πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα»

27 Απριλίου 2023

Επέστρεψε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στα τρία τελευταία παιχνίδια των play off, αφήνοντας πίσω του τους δύο μυϊκούς τραυματισμούς και τις ιώσεις που τον ταλαιπώρησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και τον πήγαν λίγο πίσω στο κομμάτι της ετοιμότητας. Στην πιο καθοριστική καμπή της σεζόν, ωστόσο, και στα ματς όπου θα κριθεί ο εφετινός τίτλος της Super League, ο Χόρντουρ Μάγκνουσον (περί ου ο λόγος) έχει επανέλθει στο 101% και είναι βασικός παράγοντας του νικηφόρου σερί (4 ματς) που έχουν «χτίσει» οι «πράσινοι», παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο διεθνής Ισλανδός στόπερ μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για την αξία της χθεσινής (26/4) νίκης των «πράσινων» στο «Πανθεσσαλικό» απέναντι στον Βόλο (2-0), το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός βρίσκει πάντα τον τρόπο να φτάνει στις νίκες με το «δικό» του ποδόσφαιρο, αλλά και τον «τελικό» τίτλου που ακολουθεί την Κυριακή (30/4, 20:00) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και σε μεγάλο θα κρίνει τον εφετινό τίτλο.

«Ήταν μία πολύ κομβική, μία καθοριστική νίκη για εμάς αυτή που κάναμε κόντρα στον Βόλο. Ξέραμε πως χάσαμε δύο βαθμούς απέναντί τους στον πρώτο αγώνα και ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να τους νικήσουμε εδώ (σ.σ. «Πανθεσσαλικό Στάδιο» και να διορθώσουμε το λάθος που κάναμε πριν από λίγες εβδομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο ξοδέψαμε πολύ ενέργεια για να σημειώσουμε έστω ένα γκολ. Δεν το καταφέραμε, όμως βρήκαμε αυτό που θέλαμε και σκοράραμε πολύ γρήγορα στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου σε ένα σημείο καθοριστικό, διότι αυτό μας επέτρεψε να “σκοτώσουμε” το παιχνίδι. Αυτό το γκολ έβγαλε από πάνω μας όλο το άγχος και την πίεση και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθε σ’ εκείνο το χρονικό σημείο το 1-0 απ’ τον Φώτη (σ.σ. Ιωαννίδη)».

Παρά το γεγονός πως στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0, δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους κι έμειναν αφοσιωμένοι στο πλάνο τους, παίρνοντας στο τέλος αυτό που δικαιούνταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η υπομονή, άλλωστε, πάντα είναι αρετή (και) στο ποδόσφαιρο… «Συμφωνώ απόλυτα. Το πλάνο μας ήταν να δείξουμε μεγάλη υπομονή μέσα στο παιχνίδι και να περιμένουμε την ώρα μας κι τις ευκαιρίες μας. Δεν ήρθε στο πρώτο μέρος το γκολ, ήρθε στις αρχές του δευτέρου μέρους. Η υπομονή στον τροπο με τον οποίο παίζουμε είναι ένα απ’ τα χαρακτηριστικά μας σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο κι αυτό μας έδωσε τη νίκη κι απέναντι στον Βόλο και μας διατήρησε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας».

Όσο για το μεγάλο ματς που ακολουθεί την Κυριακή (30/4) κόντρα στην ΑΕΚ; «Σίγουρα είναι ένας “τελικός” για τον τίτλο, για το πρωτάθλημα. Στο δικό μου μυαλό βεβαίως, σ’ αυτή τη σειρά των playoffs κάθε αγώνας είναι “τελικός”. Αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα. Τώρα έρχεται αυτό το παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θα ξεκουραστούμε λίγο και να αφοσιωθούμε σε αυτό το μεγάλο ματς. Να δούμε μαζί με τον προπονητή μας τι πρέπει να βελτιώσουμε στο παιχνίδι μας. Θα αγωνιστούμε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, αλλά παίζουμε στη δική μας έδρα κι όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική που έχει η Λεωφόρος…».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Παναθηναϊκός «σκούπισε» τον Κολοσσό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Συνάντηση μελών του συνδυασμού του Βασίλη Τζαμουράνη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης