Ξεκινά στις 8 Μαΐου η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη Μεσσηνία

/

Από τις 8 του ερχόμενου Μαΐου ξεκινά την σταδιακή λειτουργία της η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, στην οποία θα κατευθύνονται τα απορρίμματα του συνόλου των δήμων της Μεσσηνίας, όπως επίσης και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

Αυτό γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το απόγευμα της Πέμπτης (27/4), στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας, στελεχών της Περιφέρειας, του ΦοΔΣΑ, καθώς και εκπροσώπων της διαχειρίστριας εταιρείας.

«Προσδιορίσαμε όσα αφορούν στην έναρξη της μεταβατικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Μεσσηνίας στην μονάδα της Καλλιρρόης, η οποία ξεκινά την λειτουργία της από τις 8 του ερχόμενου Μαΐου», σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, διευκρινίζοντας ότι τις πρώτες 20 ημέρες θα παραλαμβάνει συγκεκριμένες ημερήσιες ποσότητες, απ’ όλους τους δήμους, στο πλαίσιο των απαιτούμενων μετρήσεων και ρυθμίσεων του μηχανολογικού της εξοπλισμού.

Μετά από αυτό το πρώτο αρχικό διάστημα, η παραλαβή των απορριμμάτων από τους δήμους της Μεσσηνίας θα έχει κανονική ροή, με βάση πρόγραμμα που θα καταρτιστεί σε συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΦοΔΣΑ.

«Εξετάσαμε τις δυνατότητες, αλλά και τα πιθανά προβλήματα, παράλληλα δόθηκαν και οδηγίες σχετικά με υλικά που δεν παραλαμβάνονται από την μονάδα, όπως τα μπάζα λ.χ., ενώ υπήρξε επισήμανση για την ανάγκη ελέγχων προκειμένου να εντοπίζονται εγκαίρως ραδιενεργά απόβλητα», συνέχισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο οποίος σημείωσε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε οι δήμοι υποδοχής -Οιχαλίας στη Μεσσηνία, Ευρώτα στη Λακωνία και Τρίπολης στην Αρκαδία- να λάβουν επιπλέον υποστήριξη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Συνάντηση μελών του συνδυασμού του Βασίλη Τζαμουράνη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας δεν μπορεί να βγάλει ακτινογραφία» – Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας του ΚΚΕ Ν. Κουτουμάνου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα χωρίς νερό: Ο Κοσμόπουλος δηλώνει ότι πολίτες του ζητούν να γίνει δήμαρχος – Αντιπεριφερειάρχης προτείνει να πίνουμε μπύρα – Πρώην αντιδήμαρχος ανησυχεί για τη συχνοουρία!

Μπορεί οι κάτοικοι της Καλαμάτας να έχουν ταλαιπωρηθεί από τις διακοπές νερού, ωστόσο, για ορισμένοι αιρετούς