Χαρίτσης: «Στόχος μας ένα κράτος που θα κατευθύνει την οικονομία και την ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας»

/

«Χρειαζόμαστε ένα κράτος αναπτυξιακό, με θεσμικές δομές που σχεδιάζουν και υλοποιούν σε βάθος χρόνου. Και όχι ένα κράτος φέουδο της εκάστοτε κυβέρνησης» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και υποψήφιος Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο Delphi Economic Forum.

Ο κ. Χαρίτσης έφερε ως παράδειγμα την Αναπτυξιακή Τράπεζα, λέγοντας: «Η Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κάλυψε ένα μεγάλο θεσμικό στην επαφή του κράτους με την οικονομία».

«Ειδικά μετά την πανδημία τα προοδευτικά ρεύματα σκέψης διεθνώς μιλούν για ένα αναπτυξιακό κράτος με δυνατότητα να παρεμβαίνει στην οικονομία και στο κοινωνικό κράτος» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι με λογικές παρωχημένου κρατισμού ούτε όμως με νεοφιλελεύθερες δοξασίες που θέλουν ένα κράτος συρρικνωμένο και αναποτελεσματικό. Αλλά ένα κράτος με δυνατότητα να κατευθύνει την οικονομία και την  ανάπτυξη εκεί που μπορεί να παραχθεί η μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για την κοινωνία». 

«Το μεγάλο πακέτο χρηματοδοτήσεων που έχουμε στην διάθεσή μας τα επόμενα χρόνια πρέπει να αξιοποιηθεί για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, αλλά και για την ενδυνάμωση του κράτους και την δημιουργία θεσμικής μνήμης».

«Η de facto χρεοκοπία της χώρας μας το 2010 πάτησε και πάνω σε ένα κράτος πελατειακό, που δεν μπορούσε να οδηγήσει την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. 

Και κατέληξε: «Ένας βασικός τρόπος να σπάσει αυτό είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας και η δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων. Η εκλογική αναλογική που ψηφίσαμε το 2016 είναι ο θεσμός που μπορεί να καλλιεργήσει τέτοια κουλτούρα συνεργασίας. Ζητάμε την ψήφο των πολιτών στην απλή αναλογική για να ανοίξει ο δρόμος σχηματισμού συμμαχικης προοδευτικής κυβέρνησης», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας δεν μπορεί να βγάλει ακτινογραφία» – Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας του ΚΚΕ Ν. Κουτουμάνου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναστασόπουλος: Διαβεβαίωση Σαμαρά για το σύνολο της χρηματοδότησης που ζητά η περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δακοκτονία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Πολιτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανατροπή της εικόνας – Να συζητήσουμε τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις της χώρας»

«H εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου είναι κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τη διακοπή νερού στην Καλαμάτα: «Η απελθούσα κυβέρνηση έπρεπε να έχει χρηματοδοτήσει με επιπλέον συμπληρωματική χρηματοδότηση το νέο αγωγό Φ800»

Ανακοίνωση, σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης της Καλαμάτας, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της