Μεσσηνία: Οι βουλευτικές εκλογές «βγάζουν» υποψήφιους δημάρχους – Τα σενάρια που συνδέουν τις κάλπες των εθνικών και των αυτοδιοικητικών εκλογών

/

Μπορεί οι υποψήφιοι βουλευτές να έχουν ρίξει το βάρος τους στη μάχη της 21ης Μαΐου, ωστόσο, ήδη στελέχη των κομμάτων επεξεργάζονται σενάρια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στα οποία πρωταγωνιστούν πολιτευτές.

Περιπτώσεις υποψήφιων βουλευτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές εξετάζουν κομματικά στελέχη στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει τα πρώτα ονόματα υποψήφιων, που θα μπορούσαν αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη θέση του δημάρχου σε διάφορους δήμους του Νομού.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των κομματικών στελεχών που …καλοβλέπουν τέτοιες λύσεις, οι υποψήφιοι από τα βουλευτικά ψηφοδέλτια μπορούν να αποτελέσουν έτοιμες λύσεις, δεδομένου ότι θα διαθέτουν σημαντική αναγνωρισημότητα σε τοπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα θα έχουν ενεργοποιήσει δυνάμεις που είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών που ακολουθούν (Οκτώβριος 2023).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σενάρια που συζητιούνται αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό των κομμάτων αφορούν τουλάχιστον 4 δήμους της Μεσσηνίας, από τους οποίους κατάγονται υποψήφιοι βουλευτές, που όμως δύσκολα θα εκλεγούν στις εθνικές εκλογές. Το συγκεκριμένο ζήτημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται, φαίνεται ότι απασχολεί κομματικά στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι έχουν γίνει οι πρώτες διερευνητικές συζητήσεις ακόμα και με τους ίδιους τους πολιτευτές.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα την ερχόμενη Παρασκευή ο Νίκος Ανδρουλάκης – Προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Aλ. Τσίπρας: Οι νεοναζί πρέπει να είναι στην φυλακή και όχι να κάνουν καμπάνια από την φυλακή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ