Ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χωριό στη ρωσική περιοχή Μπριάνσκ στα σύνορα των δύο χωρών

Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χωριό στη ρωσική περιοχή Μπριάνσκ στα σύνορα με την Ουκρανία νωρίς σήμερα, όπως ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μία ημέρα μετά την έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή.

«Το πρωί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν το χωριό Κουρκοβίτσι στην περιοχή του δήμου Σταροντούμπσκι», ανέφερε ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ Αλεξάντρ Μπόγκομαζ σε ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram.

«Δεν υπάρχουν θύματα. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, ξέσπασε πυρκαγιά σε μια από τις κατοικίες. Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας βρίσκονται στο σημείο».

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αναφορά αυτή. Η Ουκρανία σχεδόν ποτέ δεν αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις εντός της Ρωσίας και σε υπό ρωσικό έλεγχο εδάφη στην Ουκρανία. Ο στρατός, ωστόσο, δίνει καθημερινές αναφορές για τις δραστηριότητες και τις κινήσεις των στρατευμάτων στις περιοχές των μαχών.

Χθες, άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε τον εκτροχιασμό εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, δήλωσε ο Μπόγκομαζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Αυστραλία ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ηλεκτρονικού καπνίσματος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

24χρονος επιχείρησε να «περάσει» κάνναβη στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για την ανατίναξη υδροηλεκτρικού φράγματος στην Ουκρανία – Εκκενώνονται δεκάδες οικισμοί – Συνεδριάζει το ουκρανικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Το υδροηλεκτρικό φράγμα της Καχόβκα, το οποίο βρίσκεται στις ζώνες της περιφέρειας της Χερσώνας στη νότια