Η Ρωσία υποστηρίζει ότι συνελήφθησαν 7 ουκρανοί πράκτορες στην Κριμαία

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξάρθρωσαν ένα ουκρανικό «τρομοκρατικό» δίκτυο στην προσαρτημένη Κριμαία, εν μέσω αύξησης των επιθέσεων και των πράξεων «δολιοφθοράς» λίγες ημέρες πριν από τους σημαντικούς στρατιωτικούς εορτασμούς της 9ης Μαΐου στη Ρωσία.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρει τη σύλληψη επτά ατόμων που συνδέονται με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με την FSB, απετράπησαν επιθέσεις εναντίον του υποστηριζόμενου από τη Ρωσία κυβερνήτη της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, και άλλων αξιωματούχων.

Στην ανακοίνωση της υπηρεσίας προστίθεται ότι κατασχέθηκαν εκρηκτικά όμοια με εκείνα που χρησιμοποιηθήκαν σε επιθέσεις με στόχο σιδηροδρομικές γραμμές τον Φεβρουάριο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Αξιόνοφ σε ανακοίνωσή του, το δίκτυο αυτό βρίσκεται πίσω και από τα δύο καταγγελλόμενα περιστατικά.

Χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, ο Αξιόνοφ είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως από πίσω βρίσκεται η ουκρανική κυβέρνηση.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014 και τη χρησιμοποίησε ως μια από τις βάσεις της για να εισβάλλει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

1 νεκρός και 5 τραυματίες από τις νυχτερινές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ευρωπαϊκή επιχείρηση με στόχο ύποπτα μέλη της μαφίας της Καλαβρία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για την ανατίναξη υδροηλεκτρικού φράγματος στην Ουκρανία – Εκκενώνονται δεκάδες οικισμοί – Συνεδριάζει το ουκρανικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Το υδροηλεκτρικό φράγμα της Καχόβκα, το οποίο βρίσκεται στις ζώνες της περιφέρειας της Χερσώνας στη νότια