Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας – Δήλωση του Άρη Κομπότη, υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας

/

Περιοδεία πραγματοποίησε στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας, την Τρίτη 2 Μάη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Άρη Κομπότη, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας με το ΚΚΕ.

Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους ο υποψήφιος βουλευτής, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, έχουμε χορτάσει από τις εξαγγελίες για τις αυξήσεις των μισθών που υπόσχονται εκατέρωθεν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια οι εξαγγελίες τσάμπα είναι, δεν κοστίζουν τίποτα. Οι εργαζόμενοι όμως έχουμε πείρα και κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί ακόμα και αυτές οι υποσχέσεις θα γίνονται πράξη, όπως λένε, μόνο εάν πιάσουμε την “επενδυτική βαθμίδα”, αν υπάρχουν οι αντοχές της οικονομίας, εάν τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης μας βολεύουν, το 2027 μπορεί να ανέβει ο μισθός.

Βέβαια ακόμα και αυτές οι αυξήσεις δεν θα καλύψουν ούτε τις απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια, αφού ο καθαρός μισθός θα φτάσει πρακτικά στα 780 ευρώ. Και, βέβαια, δεν πρόκειται να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες από την ακρίβεια, που ήρθε για να μείνει, ειδικά στα τρόφιμα, στα καύσιμα και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης. 

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και λέει το εξής: εδώ και τώρα να επανέλθει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, η οποία έχει καταργηθεί στην ουσία, και με αφετηρία τον κατώτερο μισθό στα 850 ευρώ αλλά με ταυτόχρονη επαναφορά των τριετιών. Και έτσι ένας εργαζόμενος, ένας άνθρωπος με μόνο μία τριετία, τώρα και όχι το 2027, θα μπορούσε να έχει κατώτερο μισθό 935 ευρώ!

Το ΚΚΕ θα φέρει νομοθετικές ρυθμίσεις μετά τις εκλογές που να επαναφέρουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις που στην ουσία έχουν καταργηθεί. Θα παλέψει για να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου. Για να υπάρξει ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό κ.α.

Γι’ αυτό, λοιπόν, το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς δεν μπορεί παρά να εκφραστεί και στις 21 Μάη με την καταψήφιση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και την αποφασιστική στήριξη του ΚΚΕ. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να δυναμώσει η διεκδίκηση, για να βρεθεί στο στόχαστρο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχτισαν με τους νόμους τους όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα».

(ΔΤ)

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Σούλη Σαμπάχ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ενώπιον του ανακριτή απολογούνται σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ