29.000 αστυνομικοί επί ποδός στο Λονδίνο την ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου

Οι βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας είναι προετοιμασμένες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ασφαλείας Τομ Τάγκενχαντ λίγες ώρες αφότου ένας άνδρας συνελήφθη έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επειδή πέταξε αντικείμενα που έμοιαζαν με «κυνηγετικά φυσίγγια» στον προαύλιο χώρο του παλατιού, ενώ η βρετανική αστυνομία θα αναπτύξει 29.000 άνδρες στους δρόμους του Λονδίνου το Σάββατο, ημέρα της στέψης.

«Δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση», είπε ο υπουργός στο Sky News. «Χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι η αστυνομία αντέδρασε απίστευτα γρήγορα, με απίστευτα επαγγελματικό τρόπο στο περιστατικό χθες το βράδυ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η προετοιμασία για την εκδήλωση χρειάστηκε μήνες προγραμματισμού, λαμβάνοντας υπόψη οποιονδήποτε αριθμό διαφορετικών απειλών.

Το περιστατικό έξω από το παλάτι την Τρίτη συνέβη μέρες πριν από τη στέψη του Σαββάτου, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο πλήθος στο Λονδίνο εκτός από αρχηγούς κρατών από όλο τον κόσμο, προσκεκλημένους για την επίσημη τελετή.

Ο Τάγκενχαντ είπε στο Times Radio ότι το γεγονός ήταν «μία από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις ασφαλείας που η χώρα έχει εκπονήσει».

«Η αστυνομία είναι, με άλλα λόγια, παντού, και οι υπηρεσίες πληροφοριών μας και άλλες δυνάμεις ασφαλείας γνωρίζουν απολύτως την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε», είπε.

Αστυνομικοί συνέλαβαν χθες έναν άνδρα που πλησίασε τις πύλες των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και πέταξε αντικείμενα που έμοιαζαν με «κυνηγετικά φυσίγγια» στον προαύλιο χώρο του παλατιού. Η περιοχή αποκλείστηκε μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου σακιδίου. Επί τόπου έσπευσαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέο «μπλόκο» σε τάνκερ από τους φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέρριψε ουκρανικά drones που στόχευαν το Κρεμλίνο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ