Καλαμάτα: Ξεκίνησαν οι εργασίες αναδιάταξης της πλατείας 23ης Μαρτίου – Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στις 4 φάσεις του έργου [φωτογραφίες]

/

Ένα σημαντικό έργο, σε μια από τις πιο εμβληματικές περιοχές της Καλαμάτας, ξεκίνησε την Πέμπτη με την εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας, η οποία θα υλοποιήσει το έργο «Αναδιάταξη – Αναδιοργάνωση Πλατείας 23ης Μαρτίου». Ενημέρωση Βασιλόπουλου για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

Η πρώτη φάση του έργου «Αναδιάταξη – Αναδιοργάνωση της Πλατείας 23ης Μαρτίου» ξεκίνησε την Πέμπτη (4/5).

Πρόκειται για ένα έργο που θα εξελιχθεί σε 4 φάσεις και με την ολοκλήρωσή του θα έχουν κατασκευαστεί νέα πεζοδρόμια βόρεια και νότια της οδού 23ης Μαρτίου, νέα νησίδα, καθώς και νέος κυκλικός κόμβος.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο σύνολό του μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ωστόσο, θα κατασκευαστεί τμηματικά, προκειμένου να μειωθεί η όχληση που θα προκληθεί στην περιοχή.

Για το έργο και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών ενημερώθηκε την Πέμπτη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Τον δήμαρχο Καλαμάτας συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Καραγιάννης και Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία 23ης Μαρτίου:

H 1η φάση κατασκευής, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια 4 μήνες, περιλαμβάνει όλες
τις απαιτούμενες καθαιρέσεις για την κατασκευή του νοτίου πεζοδρομίου της οδού 23ης Μαρτίου, από την οδό Νέδοντος έως την οδό Αναγνωσταρά, της κεντρικής νησίδας και της αντίστοιχης λωρίδας
κυκλοφορίας.

Η 2η φάση κατασκευής, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια δυόμιση μήνες, περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες καθαιρέσεις για την κατασκευή του νοτίου πεζοδρομίου της οδού 23ης Μαρτίου, από την οδό Αναγνωσταρά έως την οδό Αριστοδήμου και του πεζοδρομίου ανατολικά από τον κυκλικό κόμβο. Η φάση αυτή περιλαμβάνει την αποξήλωση του υφιστάμενου κόμβου και την κατασκευή προσωρινού κυκλικού κόμβου σε άλλη θέση, για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας.

Η 3η φάση κατασκευής, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια ενάμιση μήνα, περιλαμβάνει την κατασκευή του κυκλικού κόμβου.

Κατά την 4 η φάση κατασκευής, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια 4 μήνες, θα
απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων στην οδό 23ης Μαρτίου, από το ύψος της οδού
Υπαπαντής και έως την οδό Νέδοντος, στην κατεύθυνση προς την οδό Νέδοντος, για την κατασκευή του βορείου πεζοδρομίου και της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020», με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.452.500,00 € και συγχρηµατοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ουκρανία: Συνελήφθη για διαφθορά ο δήμαρχος της Οδησσού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παναθηναϊκός: «Κατρακύλα χωρίς όριο»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για υδροδότηση της Καλαμάτας: Στόχος να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος – Και νέα εναλλακτική λύση για να μην υπάρξουν προβλήματα το καλοκαίρι

Στο ζήτημα των προβλημάτων υδροδότησης της Καλαμάτας, τα οποία ανέκυψαν στην πόλη τα δύο τελευταία 24ωρα,

Βασίλης Τζαμουράνης: Η αλαζονεία και οι συκοφαντίες δεν καλύπτουν την ανεπάρκεια – Η ύδρευση δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών

Στο ζήτημα της υδροδότησης της Καλαμάτας αναφέρεται με νέα ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα_Μετά»