Ουκρανία: Συνελήφθη για διαφθορά ο δήμαρχος της Οδησσού

Η εισαγγελία για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη ο δήμαρχος της Οδησσού Χενάντι Τρουχάνοφ, στο πλαίσιο μιας έρευνας σε βάρος του. Ο Τρουχάνοφ εξελέγη δήμαρχος αυτής της μεγάλης πόλης της Μαύρης Θάλασσας το 2014. Το 2017 ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του για υπεξαίρεση, μια κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται.

Σε ανάρτηση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Τρουχάνοφ θα κρατηθεί για 60 ημέρες επειδή δεν κατέβαλε την εγγύηση που του είχε επιβληθεί, ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων χρίβνια (περίπου 830.000 ευρώ).

Ο δήμαρχος κατηγορείται για υπεξαίρεση 92 εκατομμυρίων χρίβνια. Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες το 2018 όμως ξεκίνησε νέα έρευνα σε βάρος του το 2021 με αφορμή την αγορά ενός κτιρίου σε ένα παλαιό εργοστάσιο της Οδησσού.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία, στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βέλγιο: Επτά συλλήψεις για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Ξεκίνησαν οι εργασίες αναδιάταξης της πλατείας 23ης Μαρτίου – Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στις 4 φάσεις του έργου [φωτογραφίες]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ