Εντυπωσιακή συμμετοχή και παλμός στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα – Επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη και Τσίπρα [φωτογραφίες & video]

/

Η εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου και η ολομέτωπη επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, αποτέλεσαν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα.

Η συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (5/5) στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, είχε όγκο και παλμό, κάτι που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που θέλουν το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία να έχει ανοδική τάση και να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα εκλέξει, μετά από πολλά χρόνια, βουλευτή.

Η ομιλία Ανδρουλάκη

Κατά την ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «στις 21 Μαΐου, το διακύβευμα δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ γίνει ένα μεγαλύτερο κόμμα, αλλά αν κάθε δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης ξαναβρεί το σπίτι του. Το σπίτι της Δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ευημερίας και της προόδου του ελληνικού λαού. Αυτό το σπίτι σφράγισε τα χρόνια της μεταπολίτευσης, που έφτιαξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ισχυρή δημόσια Παιδεία, που έδωσε δυνατότητες στο παιδί του αγρότη και του κτηνοτρόφου και ένωσε τους Έλληνες».

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί συνεργασιών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι να μοιράσουμε τα υπουργεία, τους γενικούς γραμματείς και τους διοικητές οργανισμών. Πρόκειται για προγραμματικές συγκλίσεις, πρόσωπα κοινής αποδοχής, πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν αυτές τις συνεργασίες».

Κατηγόρησε τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα πως δεν νοιάζονται παρά μόνο για τη καρέκλα τους και πρόσθεσε ότι «προφανώς δεν θα επιβάλει ένα κόμμα τα πρόσωπα. Θα είναι κοινής αποδοχής. Δεν φιλοδοξώ εγώ να επιβάλω κανένα πρόσωπο. Κι αν θέλουν μια αιτιολογία γιατί δεν προτείνουμε αυτούς, είναι γιατί κρίθηκαν. Είναι οι πρωταγωνιστές των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα από τη χρεοκοπία του Καραμανλή και μετά. Ποτέ δεν έδωσαν συναίνεση, ποτέ δεν έδωσαν χέρι βοήθειας. Ποτέ δεν μίλησαν τον λόγο του ρεαλισμού, της συνέπειας, της ευθύνης. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κατακτήσουν την εξουσία με τα ‘Ζάππεια’, με τα «προγράμματα Θεσσαλονίκης» και όλες αυτές τις απίστευτες κοροϊδίες που μετά τις βάφτιζαν ‘αυταπάτες’ για να πετάξουν από πάνω τους τις ευθύνες των προβλημάτων».

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ας πούμε την αλήθεια. Ποιος είναι πιο κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου; Ο αρχηγός του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο αρχηγός του κόμματος που τον οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο και προσπάθησε να τον κλείσει φυλακή; Που οργάνωσε την προσωπική του εξόντωση μαζί με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας έχει ταλέντο στην παραχάραξη, στη διαστρέβλωση. Τα κριτήρια και το επίπεδο του πολιτικού ήθους τα μετράμε πολύ διαφορετικά».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο του κόμματος για την αναγέννηση του ΕΣΥ, την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών, την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και την επένδυση στην παιδεία.

Στιγμιότυπα από την συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας:

Ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Καλαμάτα:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βαρουφάκης από την Καλαμάτα: Στόχος μας είναι να χτίσουμε τη μεγάλη, ασυμβίβαστη Αριστερά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κολομβιανός πρώην ποδοσφαιριστής συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ