Ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο της Καλαμάτας για την εξειδίκευση σχεδίων οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών για λόγους προστασίας από πυρκαγιά

/

Ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας και του ΕΚΑΒ τομέα Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δημαρχείο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη συνεδρίαση της Επιτροπής που προβλέπεται από εγκύκλιο της Πολιτικής Προστασίας, που αφορά την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη η επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται:

Σήμερα, Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 συνεδρίασε η Επιτροπή που προβλέπεται από την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με θέμα: Κατευθυντήριες οδηγίες για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και οδηγίες για την σύνταξη ειδικών σχεδίων στα πλαίσια εφαρμογής του αρθ. 23 παρ. 4 του Ν. 4662/2020.

Συμμετείχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Παναγιώτης Παπανικολάου με την Υποδιοικήτρια Σοφία Μπομπόνη, ο Α/Υ΄Γεώργιος Μπαζιωτόπουλος από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, ο Πλωτάρχης Σωτήριος Τσούλος Υπολιμενάρχης Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, ο ιατρός Γεώργιος Λαφαζάνος, επιστημονικά υπεύθυνος  του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας  και ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος, υπεύθυνος  ΕΚΑΒ τομέα Καλαμάτας.

Επικεφαλής της Ομάδας έχει ορισθεί ο υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου, Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ζαφειρόπουλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι για συμβάν που αφορά στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου, υπεύθυνος για την απόφαση της οργανωμένης απομάκρυνσης είναι ο Δήμαρχος μετά από σχετική εισήγηση του επικεφαλής αξιωματικού της Πυροσβεστικής στον τόπο της πυρκαγιάς.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ολοταχώς για βουλευτική έδρα το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία – Σήμερα (19:30) η κεντρική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δ. Κουτσούμπας: Στις εκλογές κρίνεται ποια πολιτική δύναμη μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για υδροδότηση της Καλαμάτας: Στόχος να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος – Και νέα εναλλακτική λύση για να μην υπάρξουν προβλήματα το καλοκαίρι

Στο ζήτημα των προβλημάτων υδροδότησης της Καλαμάτας, τα οποία ανέκυψαν στην πόλη τα δύο τελευταία 24ωρα,

Βασίλης Τζαμουράνης: Η αλαζονεία και οι συκοφαντίες δεν καλύπτουν την ανεπάρκεια – Η ύδρευση δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών

Στο ζήτημα της υδροδότησης της Καλαμάτας αναφέρεται με νέα ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα_Μετά»