Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Μεσσηνίας: Στο επίκεντρο ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

/

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (8/5), με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο  2023».

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ανδρέα Τσουκαλά, και επικεντρώθηκε στα θέματα της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΕ Μεσσηνίας, επισημάνθηκε η έγκυρη και έγκαιρη υλοποίηση δράσεων που αφορούν την πραγματοποίηση καθαρισμού της βλάστησης κυρίως των οικισμών που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, την απαγόρευση ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, τον έλεγχο των υδατοδεξαμενών, τον έλεγχο του υφιστάμενου οδικού δικτύου πρόσβασης στις δασώδεις περιοχές και την ενεργή  συμμετοχή των Εθελοντικών Ομάδων.

Επίσης, τονίσθηκε ο καταλυτικός ρόλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών και την ενίσχυση της επιχειρησιακής της δράσης στην περιοχή, με την στελέχωση πυροσβεστικών κλιμακίων σε σημεία που έχουν καθοριστεί. 

Τέλος, υπογραμμίστηκε η σημασία της πρόληψης, της συνεργασίας και του συντονισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την αντιπυρική περίοδο και να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή και περιουσία.

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν με εκπροσώπους τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Στις 10 Μαΐου ξεκινούν οι εγγραφές σε Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2023 – 2024

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία του Αλέξη Χαρίτση σε Μερόπη, Οιχαλία και Κοπανάκι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για υδροδότηση της Καλαμάτας: Στόχος να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος – Και νέα εναλλακτική λύση για να μην υπάρξουν προβλήματα το καλοκαίρι

Στο ζήτημα των προβλημάτων υδροδότησης της Καλαμάτας, τα οποία ανέκυψαν στην πόλη τα δύο τελευταία 24ωρα,

Βασίλης Τζαμουράνης: Η αλαζονεία και οι συκοφαντίες δεν καλύπτουν την ανεπάρκεια – Η ύδρευση δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών

Στο ζήτημα της υδροδότησης της Καλαμάτας αναφέρεται με νέα ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα_Μετά»