Δήλωση Χαρίτση για τη σταφίδα: «Οι παραγωγοί πληρώνουν το κρεσέντο ανικανότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

/

Δήλωση, σχετικά με ζητήματα που συνδέονται με τη σταφίδα έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, σημειώνει:

«Το κρεσέντο ανικανότητας και ανεπάρκειας από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα της σταφίδας συνεχίζεται.

Η συνδεδεμένη ενίσχυση  για το έτος 2022 δεν καταβλήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλους τους παραγωγούς, με την αιτιολογία ότι οι παραγωγοί βρίσκονται «υπό έλεγχο»,  ενώ σε όσους δόθηκε καταβλήθηκε αισθητά μειωμένη.

Οι παραγωγοί σταφίδας για άλλη μια φορά πληρώνουν την αδυναμία του ΟΠΕΚΕΠΕ να ανεβάσει τα πορίσματα του ΕΛΓΑ από τις περσινές ζημιές στην παραγωγή,  ώστε να διορθωθούν οι ποσότητες παράδοσης. Και όλα αυτά εξαιτίας της αδυναμίας λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για την οποία δαπανήθηκε πακτωλός χρημάτων με  απ’ ευθείας αναθέσεις.

Το “ψηφιακό κράτος” του κ. Μητσοτάκη σε όλη του την μεγαλοπρέπεια…

Υπενθυμίζω ότι στις τρεις διαδοχικές κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις στην Βουλή, ισάριθμοι υπουργοί Αγροτικής  Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη υποσχέθηκαν άμεση λύση που θα καλύπτει τους παραγωγούς.

Οι υποσχέσεις όμως έμειναν υποσχέσεις, με συνέπεια η βιωσιμότητα του εμβληματικού προϊόντος της Μεσσηνιακής γης να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη οδηγεί σε απόγνωση και οικονομικό στραγγαλισμό τον μικρό και μεσαίο αγρότη-παραγωγό.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι αγρότες με την ψήφο τους θα στηρίξουν την δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης που θα υλοποιήσει στρατηγικό σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα προς όφελος των μικρομεσαίων και νέων αγροτών».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΚΕ: Περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα σε βάρος του λαού η διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πέτρος Τατούλης: Θα συνεχίσω να διεκδικώ και να συγκρούομαι με οποιαδήποτε Κυβέρνηση εάν χρειαστεί

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Πολιτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανατροπή της εικόνας – Να συζητήσουμε τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις της χώρας»

«H εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου είναι κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης