Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν συνελήφθη σήμερα από τον στρατό, ανακοίνωσε συνεργάτης του.

Ο Χαν συνελήφθη όταν μετέβη σε δικαστήριο στο Ισλαμαμπάν όπου θα εκδικαζόταν υπόθεση διαφθοράς στην οποία ήταν κατηγορούμενος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, λίγη ώρα αφού ο Πακιστανός πρώην πρωθυπουργός εισήλθε στο κτίριο του Ανώτερου Δικαστηρίου του Ισλαμαμπάντ τον ακολούθησαν μέλη παραστρατιωτικών ομάδων και στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Η πύλη του κτιρίου αποκλείστηκε από θωρακισμένα οχήματα, ενώ ο Χαν απομακρύνθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

“Ο Ίμραν Χαν συνελήφθη για την υπόθεση Qadir Trust”, ανέφερε η αστυνομία του Ισλαμαμπάντ στον επίσημο λογιαριασμό της στο Twitter, αναφερόμενη σε μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Χαν απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία πέρυσι τον Απρίλιο, έπειτα από πρόταση μομφής. Την περίοδο αυτή διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία για τις πρόωρες εκλογές του Οκτωβρίου. Τον Μάρτιο είχε ακυρωθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αφού ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του και αστυνομικών που είχαν πάει στο σπίτι του για τον συλλάβουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΚΕ για την αντιφασιστική νίκη των λαών: «9η Μαΐου 1945: Πάντα στην καρδιά των λαών, Πάντα στο στόχαστρο των αστών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΗΕ: Το Ιράν έχει εκτελέσει πάνω από 200 ανθρώπους από την αρχή του χρόνου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για την ανατίναξη υδροηλεκτρικού φράγματος στην Ουκρανία – Εκκενώνονται δεκάδες οικισμοί – Συνεδριάζει το ουκρανικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Το υδροηλεκτρικό φράγμα της Καχόβκα, το οποίο βρίσκεται στις ζώνες της περιφέρειας της Χερσώνας στη νότια