Η Βρετανία θα προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους Κρουζ

Η Βρετανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους Κρουζ μακρού βεληνεκούς Storm Shadow, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Μπεν Ουάλας , οι οποίοι θα επιτρέψουν στις ουκρανικές δυνάμεις να πλήττουν τα ρωσικά στρατεύματα και αποθήκες καυσίμων σε βάθος πίσω από τις γραμμές του μετώπου.

Η Ουκρανία ζητούσε εδώ και μήνες πυραύλους μακρού βεληνεκούς, αλλά η βοήθεια της Βρετανίας, των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων περιελάμβανε μέχρι στιγμής μικρότερου βεληνεκούς όπλα.

«Απλώς δεν θα μείνουμε αδρανείς την ώρα που η Ρωσία σκοτώνει αμάχους», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο βρετανός υπουργός Αμυνας. «Η Ρωσία πρέπει να παραδεχθεί ότι οι ενέργειές της και μόνο οδήγησαν στην προμήθεια τέτοιων συστημάτων στην Ουκρανία».

Ο Μπεν Ουάλας διευκρίνισε ότι η Βρετανία προμηθεύει αυτά τα όπλα στην Ουκρανία ώστε να χρησιμοποιηθούν εντός της επικράτειάς της.

Η Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες έχουν αυξήσει την στρατιωτική τους βοήθεια προς την Ουκρανία. Ο Μπεν Ουάλας επεσήμανε ότι ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι βρέθηκε πρόσφατα για συνομιλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αν η Βρετανία προμηθεύσει με αυτούς τους πυραύλους την Ουκρανία, θα χρειασθεί «κατάλληλη απάντηση από τον στρατό μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΟΔΥ: 52 θάνατοι από COVID-19, 61 διασωληνωμένοι την εβδομάδα 1-7/5

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γ. Βαρουφάκης: «Δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να γίνουμε υπουργοί, το φτιάξαμε για να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα των ανθρώπων»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ