Αλ. Τσίπρας: Αφού δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις πώς ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε απόρρητο για να συγκαλύψει την αλήθεια;

11 Μαΐου 2023

Σε δήλωση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών προέκυψε μια σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών κι ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο, προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή και γιατί η κυρία Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπέγραφε – η εισαγγελέας της ΕΥΠ – τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις, γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της και γιατί 9 μήνες μετά η Δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη, καμία κατηγορία σε κανέναν;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επιπλέον ότι «η αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη. Μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη». «Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν», σημείωσε.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας σήμερα Πέμπτη στις 19:30, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ στη Λάρισα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ν. Ανδρουλάκης: «Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν έβαλαν τη χώρα πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυρ. Μητσοτάκης: Το debate κατέδειξε πως υπάρχει μία αξιόπιστη πολιτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας αυτή της ΝΔ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Ψηφίσθηκε το ν/σ για φορολογικό κώδικα από την Επιτροπή – Σημαντικές αλλαγές από το υπουργείο Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον εκσυγχρονισμό του «Κώδικα Φορολογικής

Δείτε επίσης