Α. Σκέρτσος: Όποιο κόμμα θεωρείται υπεύθυνο πρέπει προτού ανακοινώσει το πρόγραμμα του να το κοστολογήσει

11 Μαΐου 2023

Το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου του market pass και στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 εφ όσον «δούμε επίμονο πληθωρισμό» επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ‘Ακης Σκέρτσος, μετά τη σχετική χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Επέμεινε, δε, ότι «με βάση την καλή πορεία της Οικονομίας έχουμε αποδείξει ότι όποτε προκύπτει μέρισμα ανάπτυξης αυτό θα επιστρέφει στους πλέον ευάλωτους».

Σε ερώτηση για τις συστάσεις του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι «ο κ. Στουρνάρας έχει δίκιο να ανησυχεί» και εκτίμησε ότι «αναφέρεται στα προγράμματα των άλλων κομμάτων» τονίζοντας ότι «εμείς έχουμε κάνει τη μέτρηση και το πρόγραμμα μας κοστολογείται στα 9 δις ευρώ». Προσέθεσε, δε ότι όποιο κόμμα θεωρείται υπεύθυνο πρέπει προτού ανακοινώσει το πρόγραμμα του να το κοστολογήσει.

Σε άλλη ερώτηση για τις παρακολουθήσεις, στο φόντο της χθεσινής τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μία πολύ σοβαρή πολιτική υπόθεση, για την οποία έχουν εξαντληθεί όλες οι πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες και έχουν αναληφθεί οι πολιτικές ευθύνες. Διευκρίνισε, δε, ότι η αναφορά του πρωθυπουργού σε σκάνδαλο αφορούσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα του Economist και δεν είχε πολιτικό χρωματισμό.

Για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, περί ποινικών ευθυνών, ο κ. Σκέρτσος παρότρυνε τον κ. Ανδρουλάκη να είναι πιο προσεκτικός στην εκφορά του λόγου του και επεσήμανε ότι η «Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της». Για την άποψη του σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι αυτή περιείχε αρκετή ασάφεια και επανέλαβε ότι πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ υπό τους όρους, που θέτει ο αρχηγός του θα προκαλούσε επιβράδυνση στην πορεία ανάπτυξης της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκρηξη από φιάλη υγραερίου σημειώθηκε στο κέντρο του Μιλάνου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Το πρωτάθλημα κρίνεται την Κυριακή – Να δείξουμε όλοι το αυτονόητο αίσθημα ευθύνης»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Ψηφίσθηκε το ν/σ για φορολογικό κώδικα από την Επιτροπή – Σημαντικές αλλαγές από το υπουργείο Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον εκσυγχρονισμό του «Κώδικα Φορολογικής

Δείτε επίσης