Καλαμάτα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης – Επανέρχεται σταδιακά η υδροδότηση

/

Ανακοίνωση, σχετικά με τις εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ). Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ολόκληρώθηκαν οι εργασίες και η υδροδότηση στην Πόλη επανέρχεται σταδιακά.

Η ΔΕΥΑΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες, διακόπηκε η παροχή νερού από τη δεξαμενή του Κάστρου, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός υδροδότησης και άλλες περιοχές, εκτός απο αυτές που αρχικά ήταν προγραμματισμένο.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η ΔΕΥΑΚ ζητά συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (β’φάση), όπως είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου 2023. Εγκαταστάθηκαν 6 κεντρικές βάνες απομόνωσης νερού και έγινε σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης, αντικαθιστώντας τους παλαιούς και φθαρμένους αγωγούς νερού, και απαλλάσσοντας το δίκτυο ύδρευσης της Καλαμάτας από αμιαντοσωλήνες. Μια σημαντική, αναγκαία παρέμβαση για να παρέχουμε καθαρό, ασφαλές και ποιοτικό νερό στους δημότες μας.

Τα συνεργεία μας εργάστηκαν από τη νύχτα ώστε να γίνουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο οι εργασίες που απαιτούνταν. Για να γίνει η αντικατάσταση διακόπηκε η παροχή νερού από τη δεξαμενή του Κάστρου, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός υδροδότησης και άλλες περιοχές από αυτές που είχαν αρχικά ανακοινωθεί. Για την ταλαιπωρία ζητάμε συγγνώμη από τους πολίτες. Η υδροδότηση έχει ήδη αρχίσει να επανέρχεται και θα αποκατασταθεί σταδιακά σε όλα τα σπίτια.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι τα οφέλη από το νέο δίκτυο υδροδότησης είναι σημαντικά γιατί πλέον εξασφαλίζεται για τους δημότες και επισκέπτες της Καλαμάτας ποιοτικότερο νερό και λιγότερες βλάβες στο δίκτυο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας το Σάββατο οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο στην Καλαμάτα [αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τον κόμβο «Φωτεινή» έως το Φιλοξένια για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης βλάβης σε αγωγό αποχέτευσης

Απόφαση για τη λήψη μέτρων (προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας), προκειμένου να εκτελεστούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης βλάβης σε

Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες: Χωρίς προβλήματα η υδροδότηση της Καλαμάτας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Οι επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής και η πολιτική «μάχη» με φόντο το νερό

Άντεξαν οι υποδομές υδροδότησης της Καλαμάτας την πίεση του τριημέρου, παρά το γεγονός ότι στη Μεσσηνιακή