Στο επιστημονικό συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή η υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας Πέγκυ Νίκα

/

Στην έναρξη του 1ου ∆ιεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου µε τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες», παρακολούθησε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/5) η υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Πέγκυ Νίκα.

Οι εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας «Θόδωρος Αγγελόπουλος» με συμμετοχή 35 ομιλητών οι οποίοι πλαισιώνουν 8 θεματικά τραπέζια που θα καλύψουν τις ενότητες: Κινητικότητα & Μεταφορές, Κτήρια & Εγκαταστάσεις, Ενέργεια – Περιβάλλον, Πολεοδομικός Σχεδιασμός & Αστικό Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα της Πόλης και Σχετικές Υποδομές, Κυκλική Οικονομία & ∆ιαχείριση Αποβλήτων, Οικονομία & Κοινωνία, Ρομποτική.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο ΔήμαρχοςΚαλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.  

«Η επιλογή του θέματος του Συνεδρίου µε τίτλο “Κλιματική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες”, αναδεικνύει τον σημαίνοντα ρόλο του Δήµου Καλαμάτας, ο οποίος έχει ενταχθεί στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030» επισήμανε σε δήλωσή της η κα Νίκα. Παράλληλα τόνισε τη σημασία τέτοιων συνεδρίων καθώς και πρωτοβουλιών για το περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή ανάλογων αυτών της Καλαμάτας, τονίζοντας ότι ο κάθε πολίτης οφείλει να είναι ενημερωμένος και να συμμετέχει θετικά σε αυτές.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Μεσσήνης: Πέντε νέες υποψηφιότητες με τον συνδυασμό του Γιώργου Τσώνη – Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πιπίνα Κουμάντου: «Ο τουρισμός είναι η μεγάλη μας επένδυση και το μεγάλο στοίχημα για ολόκληρη τη Μεσσηνία»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.