Συντονιστικό Τοπικό όργανο του Δήμου Καλαμάτας: Συνεδρίαση για τις πυρκαγιές και την αντιμετώπιση σεισμικών συμβάντων

/

Συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Καλαμάτας, υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ιωάννη Ζαφειρόπουλου. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

1. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιπυρική περίοδο.

2. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμικών συμβάντων.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στα επίπεδα ετοιμότητας κάθε φορέα, τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν, ο προσεισμικό έλεγχος κτιρίων, η πρόοδος καθαρισμού οικοπέδων και των επεμβάσεων στο αγροτοδασικό οδικό δίκτυο, ο έλεγχος πληρότητας υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας, τα έργα και οι δράσεις που πρέπει να γίνουν, η ενημέρωση του πληθυσμού.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας, εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ, του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου, ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΥΑΚ, του Νοσοκομείου Καλαμάτας, του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, του ΕΚΑΒ, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, υπηρεσιακοί παράγοντες και Εθελοντικές Οργανώσεις.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γαλάζιες σημαίες σε 4 ακτές κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας – Αναλυτικά οι παραλίες που πιστοποιήθηκαν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: 7 εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αρκίστηκαν ως μόνιμοι υπάλληλοι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τον κόμβο «Φωτεινή» έως το Φιλοξένια για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης βλάβης σε αγωγό αποχέτευσης

Απόφαση για τη λήψη μέτρων (προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας), προκειμένου να εκτελεστούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης βλάβης σε