Συντονιστικό Τοπικό όργανο του Δήμου Καλαμάτας: Συνεδρίαση για τις πυρκαγιές και την αντιμετώπιση σεισμικών συμβάντων

Συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Καλαμάτας, υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ιωάννη Ζαφειρόπουλου. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

1. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιπυρική περίοδο.

2. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμικών συμβάντων.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στα επίπεδα ετοιμότητας κάθε φορέα, τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν, ο προσεισμικό έλεγχος κτιρίων, η πρόοδος καθαρισμού οικοπέδων και των επεμβάσεων στο αγροτοδασικό οδικό δίκτυο, ο έλεγχος πληρότητας υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας, τα έργα και οι δράσεις που πρέπει να γίνουν, η ενημέρωση του πληθυσμού.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας, εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ, του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου, ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΥΑΚ, του Νοσοκομείου Καλαμάτας, του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, του ΕΚΑΒ, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, υπηρεσιακοί παράγοντες και Εθελοντικές Οργανώσεις.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γαλάζιες σημαίες σε 4 ακτές κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας – Αναλυτικά οι παραλίες που πιστοποιήθηκαν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: 7 εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αρκίστηκαν ως μόνιμοι υπάλληλοι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΕΥΑΚ: Καθησυχάζει μετά το φαινόμενο «αφρισμού» στο δίκτυο ύδρευσης της Μικρομάνης – «Είναι κατάλληλο» το νερό σημειώνει η Δημοτική Επιχείρηση

Ανακοίνωση, σχετικά με το φαινόμενο του «αφρισμού», που εμφανίστηκε στο δίκτυο ύδρευσης της Μικρομάνης, εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ).

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: «Είναι εξοργιστικό εν μέσω καύσωνα να μένουν ολόκληρα χωριά χωρίς νερό μαζί με τις γειτονιές της Καλαμάτας»

Ανακοίνωση, με αφορμή τα προβλήματα ύδρευσης σε Άρι και Μικρομάνη, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Είναι πραγματικά εξοργιστικό εν

Νέος Κανονισμός Λειτουργίας αθλητικών χώρων: Με αντίτιμο η χρήση από τις ομάδες – «Θα λειτουργεί ανταποδοτικά» διευκρινίζει ο δήμος Καλαμάτας

Ανακοίνωση, σχετικά με τον νέο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών χώρων, εξέδωσε ο δήμος Καλαμάτας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Νέο πλαίσιο λειτουργίας που

Δείτε επίσης