Εκλογές 2023: 4 βουλευτικές έδρες της Μεσσηνίας αναζητούν κάτοχο – Οι εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Νομό

/

Κάτοχο ψάχνουν 4 από τις 5 βουλευτικές έδρες της Μεσσηνίας, δεδομένου ότι μια έδρα έχει εξασφαλίσει, ως πρώην Πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων όλες οι άλλες έδρες είναι προς διεκδίκηση, δεδομένου ότι με την απλή αναλογική βουλευτικές έδρες διεκδικούν , εκτός από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ΚΚΕ, που αναμένεται να είναι τέταρτη δύναμη στην Νομό.

Νέο πολιτικά δεδομένα και στη Μεσσηνία αναμένεται να προκαλέσει η απλή αναλογική, η οποία θα ισχύσει στις εκλογές της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, με την απλή αναλογική αποκλείεται η Νέα Δημοκρατία να εκλέξει 4 βουλευτές στον Νομό, όπως έκανε το 2019. Το βέβαιο για τη ΝΔ είναι ότι θα εκλέξει βουλευτή στον Νομό, δεδομένου ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρώην Πρωθυπουργός εκλέγεται χωρίς σταυρό προτίμησης.

Όσον αφορά το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, στόχος είναι το 40% (44,3)% στις εκλογές του 2019), ενώ στο χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, είναι η ΝΔ να πέσει στο 38%.

Δεδομένο θεωρείται ότι βουλευτή θα εκλέξει στη Μεσσηνία και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε και το 2019.

Όσον αφορά το ποσοστό του κόμματος στον Νομό στόχος είναι να μην καταγραφεί μείωση δυνάμεων και το ποσοστό να φτάσει τουλάχιστον το 30%, έναντι 30,6% που έλαβε στις εκλογές του 2019.

Μια βουλευτική έδρα στη Μεσσηνία φαίνεται ότι διεκδικεί και το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του το ποσοστό του κόμματος στον Νομό μπορεί να είναι διψήφιο, καθώς εκτιμούν ότι η άνοδος σε σχέση με το 2019 (6,85%) αναμένεται να είναι σημαντική.

Έδρα στον Νομό μπορεί να εκλέξει και το ΚΚΕ, το οποίο στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει το 4,7% και είχε αναδειχθεί τέταρτη πολιτική δύναμη στη Μεσσηνία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σεισμική δόνηση 3.1 Ρίχτερ με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικα της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση Κουτσούμπα με πολιτικούς συντάκτες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ