Ανοίγει τις πύλες της απόψε η 10η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας – Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις

/

Aνοίγει απόψε, Τρίτη (23/5), τις πύλες της 10η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας. H Ανθοκομική θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έως 29/5.

Φέτος, η Ανθοκομική είναι αφιερωμένη στην βιοποικιλότητα. Θα μετάσχουν φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών. Το κοινό θα μπορέσει να δει από κοντά καλλωπιστικά φυτά (δένδρα, θάμνους, πολυετή, κονδυλώδη, βολβώδη, ετήσια ανθόφυτα), οπωροφόρα φυτά, φυντάνια λαχανοκομικών, γλαστρικά (πλαστικά και κεραμικά), φυτοχώματα, σπόρους φυτών.

Σε συνέντευξη, με αφορμή την έναρξη της Ανθοκομικής, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τη χαρακτήρισε «γιορτή των λουλουδιών» και κάλεσε τους πολίτες να την επισκεφθούν, να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν και να προμηθευτούν άνθη και φυτά. Ο κ. Βασιλόπουλος αναφερόμενος στις παράλληλες δράσεις εστίασε στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στα θέματα που σχετίζονται με τους στόχους που έχει θέσει ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό δίκτυο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες να επισκεφτούν το αναβαθμισμένο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αναστάσιος Σκοπετέας, ο διευθυντής της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιάννης Λιοντήρης, και ο εθελοντής Νίκος Κισκήρας.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την Ανθοκομική θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκδηλώσεις, μουσικές παραστάσεις, διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα., βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια για μαθητές.

*Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη (24/5) στις 20:00, στο χώρο μπροστά στο αναψυκτήριο.

*Οι ώρες λειτουργίας: 09:00 – 23:00. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει κίνηση για τον Λινγκρ μετά το τέλος της τσεχικής Λίγκας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλμέιδα: «Ιστορικό κίνητρο η κατάκτηση του νταμπλ»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ