Νέα Δημοκρατία: Παραμένει πρώτη επιλογή για την περιφέρεια Πελοποννήσου ο Κώστας Βλάσης – Σε αδιέξοδο ο Παναγιώτης Νίκας

/

Ο Κώστας Βλάσης, ο βουλευτής Αρκαδίας, παραμένει η πρώτη επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Πελοποννήσου, παρά το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Νίκας έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Μπορεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, να αιφνιδίασε τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται ότι είναι αρκετό για να μεταβάλει τις επιλογές, που ήδη έχουν γίνει.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν στελέχη της ΝΔ που είναι σε θέση να γνωρίζουν το ζήτημα, για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που θα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, παραμένει φαβορί ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης.

Μάλιστα, τα ίδια στελέχη της ΝΔ σημειώνουν με νόημα ότι τα εκλογικά αποτελέσματα που κατέγραψε η ΝΔ στην περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και αυτά που αναμένεται να καταγράψει στις επόμενες εκλογές ισχυροποιούν παρά αποδυναμώνουν το σενάριο καθόδου του Κώστα Βλάση στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το αδιέξοδο Νίκα

Πλέον, μετά τον αποτυχημένο αιφνιδιασμό, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του εν μέσω εθνικών εκλογών, ο Παναγιώτης Νίκας είναι αναγκασμένος να σταθμίσει εκ νέου τα πολιτικά δεδομένα και να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

Οι επιλογές που έχει μπροστά του ο κ. Νίκας είναι εξαιρετικά περιορισμένες δεδομένου ότι είτε θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του, ακόμα και ως «αντάρτης», είτε θα αναδιπλωθεί και θα αποσυρθεί.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο κ. Νίκας εμφανίζεται έτοιμος ακόμα και να συγκρουστεί με την ηγεσία της ΝΔ, ωστόσο, αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει το επόμενο χρονικό διάστημα, ιδίως αν εξασφαλιστεί μια «τιμητική αποστρατεία».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,44 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για έλλειμμα 869 εκατ. το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νεφελώδης ο καιρός στην Καλαμάτα την Παρασκευή – Έως τους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τον κόμβο «Φωτεινή» έως το Φιλοξένια για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης βλάβης σε αγωγό αποχέτευσης

Απόφαση για τη λήψη μέτρων (προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας), προκειμένου να εκτελεστούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης βλάβης σε