Γραμματέας της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ: «Ιστορική στιγμή η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μεσσηνία – Να γίνει υπόθεση κάθε Μεσσήνιου η επανεκλογή του»

/

Η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ στη Μεσσηνία και η εκλογή βουλευτή του ΚΚΕ είναι μήνυμα ελπίδας, για κάθε λαϊκό άνθρωπο στο νομό.

Είναι αποτέλεσμα της σταθερότητας του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών εργατικών συμφερόντων. Σε δύσκολες συνθήκες, σε όλους τους καιρούς, ήταν μπροστά σε κάθε λαϊκό πρόβλημα σε όλο τον νομό.

Ήταν η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, που κόντρα στην κοινοβουλευτική συναίνεση (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) στις βασικές στρατηγικές επιλογές της αντιλαϊκής πολιτικής, καλούσε σε μαζικό  και ανυποχώρητο αγώνα. Οι παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και κατοικίας του λαού, για κάθε λαϊκό πρόβλημα, κόντρα στην καταστολή και τις απαγορεύσεις που ζήσαμε τη τετραετία. Αυτά ήταν που δυνάμωσαν το εργατικό – λαϊκό κίνημα σε όλον τον νομό, έδωσαν δύναμη και αισιοδοξία σε χιλιάδες Μεσσήνιους, ανεξάρτητα αν επέλεξαν να ψηφίσουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 21η Μάη.

Η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή, πέρα από ιστορική στιγμή, είναι δύναμη που θα κατατεθεί στον αγώνα και στη πάλη, στην ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων και στον αγώνα για λύσεις που θα ανακουφίζουν τον λαό.

Άλλωστε την τετραετία που πέρασε, μόνο το ΚΚΕ ανέδειξε μέσα από το κοινοβούλιο, τα λαϊκά προβλήματα της Μεσσηνίας, όπως για παράδειγμα για τις σχολικές υποδομές, για τις ελλείψεις στις δομές Υγείας, πρόβαλε τα προβλήματα και τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος στο Κοινοβούλιο κλπ. Όταν οι άλλοι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων πανηγύριζαν για την τουριστική ανάπτυξη και τους τζίρους στη Μεσσηνία, το ΚΚΕ ανέδειξε τα προβλήματα των εργαζόμενων και των μικρών επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού. Όταν πανηγύριζαν για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, το ΚΚΕ ήταν στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και αναδείκνυε τα δίκαια αιτήματα τους για το κόστος παραγωγής και για την επιβίωση τους.

Στις 25 Ιούνη, η αντιλαϊκή κυβέρνηση είναι δεδομένη, με πρόγραμμα γραμμένο από τα νέα μνημόνια του Ταμείου Ανάκαμψης και του Συμφώνου Σταθερότητας, από την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική της ΕΕ που σημαίνει περικοπές και λιτότητα. Από το ενδεχόμενο νέας οικονομικής κρίσης αλλά και επικίνδυνων εξελίξεων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Αντιπολίτευση σε αυτά δεν μπορεί να είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Γιατί είναι δεσμευμένοι από τις επιταγές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό που κρίνεται είναι πόσο πιο δυνατή θα είναι η μόνη μαχητική αντιπολίτευση για τα λαϊκά συμφέροντα. Ώστε στις 26 Ιούνη, να δυναμώσει η πάλη και η διεκδίκηση για ότι σήμερα έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία.

Ο στόχος για επανεκλογή βουλευτή του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, πρέπει να γίνει υπόθεση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων. Να δυναμώσει η φωνή του λαού της Μεσσηνίας και όχι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κάθε προοδευτικός άνθρωπος σε όλο το νομό, έχει στο χέρι του τη δύναμη να γράψει ιστορία και να επανεκλέξει κομμουνιστή βουλευτή στο νομό.

Ο μόνος που φοβάται την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μεσσηνία είναι η ΝΔ. Γιατί γνωρίζει ότι το ΚΚΕ θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση, η δύναμη που θα αποκαλύπτει και θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Στις 25 Ιούνη η Μεσσηνία έχει επιπλέον λόγους να δυναμώσει κι άλλο το ΚΚΕ!

Θοδωρής Μπολέτης, 

Γραμματέας της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Πηγή φωτογραφίας: Kalamatajournal.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε Αίγυπτο και Κωνσταντινούπολη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών και σε Διορθόδοξο Συνέδριο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο κατακερματισμός του παραλιακού μετώπου υπονομεύει την ανάπτυξή του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ