Σταδιακή επαναφορά της υδροδότησης στην Καλαμάτα – Τεράστια η ζημιά στη δεξαμενή του Πηδήματος – Νέα διακοπή την Πέμπτη στις 23:30

/

Πολύ μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση η καθίζηση του εδάφους εντός της δεξαμενής υδροδότησης στο Πήδημα. Σύσκεψη το βράδυ της Τετάρτης στο δημαρχείο. Συνεργεία του Συνδέσμου Ύδρευσης, του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ εξακολουθούν να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. H επίσημη ενημέρωση από τον δήμο Καλαμάτας.

Ανακοίνωση, σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης της Καλαμάτας, εξέδωσε ο δήμος, ενημερώνοντας τους κατοίκους της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης, αλλά και το εύρος της ζημιάς στη δεξαμενή του Πηδήματος.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο δήμος Καλαμάτας σημειώνει:

«Η υδροδότηση στην Καλαμάτα επανέρχεται σταδιακά και ανά περιοχές, μετά και τη νέα απαραίτητη όπως κρίθηκε από τους τεχνικούς, παρέμβαση στο πλαίσιο της προσωρινής – εναλλακτικής λύσης που έχει υπάρξει για την αντιμετώπιση της μεγάλης βλάβης στη δεξαμενή του Πηδήματος.

Ήδη νερό έχουν οι Κοινότητες από το Πήδημα έως την Καλαμάτα, καθώς και η ζώνη της πόλης που υδροδοτείται από τη δεξαμενή του Κάστρου. Ακολούθως αναμένεται να δοθεί νερό μέσω της δεξαμενής στις Τούρλες, απ’ όπου θα μεταφερθεί νερό και στις υπόλοιπες Κοινότητες (Βέργα, Μ. Μαντίνειας).

Από την αυτοψία τεχνικού κλιμακίου Δήμου και ΔΕΥΑ Καλαμάτας, η καθίζηση του εδάφους, εντός της δεξαμενής υδροδότησης στο Πήδημα, είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει άμεση συνδρομή γεωτεχνικών επιστημόνων.

Στο σημείο, εξ’ αιτίας της σοβαρότατης βλάβης, επιχειρείται περαιτέρω παρέμβαση και ενίσχυση της προσωρινής – εναλλακτικής λύσης, καθώς ο αρχικά εκτιμώμενος χρόνος επισκευής πιθανόν να είναι μεγαλύτερος.

Τονίζεται ότι στο πλαίσιο της εκτέλεσης των αναγκαίων εργασιών, αύριο Πέμπτη 1η Ιουνίου και ώρα 23:30 θα πραγματοποιηθεί νέα προσωρινή διακοπή υδροδότησης.  

Σε σύσκεψη το βράδυ της Τετάρτης 31 Μαΐου 2023, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία αιρετών, υπηρεσιακών στελεχών και παραγόντων, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα έως τώρα δεδομένα και εξετάστηκαν ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση ενός πρωτοφανούς σε έκταση προβλήματος και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις τόσο για την προσωρινή όσο και για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ο Δήμαρχος είχε νωρίτερα επισκεφτεί το σημείο όπου τα συνεργεία του Συνδέσμου Ύδρευσης, του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας εξακολουθούν να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την συντομότερη επίλυση του προβλήματος».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα χωρίς νερό: Ο Κοσμόπουλος δηλώνει ότι πολίτες του ζητούν να γίνει δήμαρχος – Αντιπεριφερειάρχης προτείνει να πίνουμε μπύρα – Πρώην αντιδήμαρχος ανησυχεί για τη συχνοουρία!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσήνη: Επίθεση Ρομά σε υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας – Μέτρα από τον δήμο ζητούν οι εργάζομενοι των ΟΤΑ Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ