Ολονύχτια μάχη για την υδρδότηση της Καλαμάτας – 18.000 μπουκάλια στα σχολεία – Έκκληση στους πολίτες για αποφυγή άσκοπης χρήσης του νερού

/

Για τρίτο 24ωρο συνεργεία του Συνδέσμου Ύδρευσης και της ΔΕΥΑΚ δίνουν μάχη, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα υδροδότησης της Καλαμάτας. Προμήθεια και διανομή εμφιαλωμένου νερού σε σχολεία για ώρα ανάγκης.

Για την πορεία των εργασιών, που αφορούν την αποκατάσταση των προβλημάτων υδροδότησης της Καλαμάτας ενημέρωσε ο Δήμος, με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Επί τρία 24ωρα όλος ο μηχανισμός του Συνδέσμου Ύδρευσης και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, με την υποστήριξη μηχανικών και τεχνικών του Δήμου, επιχειρεί κάτω από δύσκολες συνθήκες και αντιμετωπίζει το σοβαρότατο πρόβλημα που προέκυψε στην υδροδότηση της Καλαμάτας, μετά την τεράστια βλάβη στη δεξαμενή του Πηδήματος.

Ήδη η Καλαμάτα υδροδοτείται μέσω εναλλακτικής λύσης που προκρίθηκε από τους υπεύθυνους τεχνικούς. Τα ξημερώματα σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, από τα συνεργεία δόθηκε μάχη με χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διαρροές στο σύστημα, χωρίς να γίνει αισθητή στους πολίτες η διακοπή του νερού.

Μεμονωμένα προβλήματα στην πόλη και τις Κοινότητες αντιμετωπίζονται από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ.

Από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης, το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας γίνεται έκκληση προς όλους να μη γίνεται άσκοπη χρήση νερού.

18.000 εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού στα σχολεία

Την ίδια στιγμή, όπως επίσης έγινε γνωστό από τον δήμο Καλαμάτας, χθες (Πέμπτη 1/6), έγινε διανομή εμφιαλωμένου νερού σε σχολεία της πόλης, προκειμένου να υπάρχουν αποθέματα για έκτακτη ανάγκη.

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας αναφέρεται:

Στην προμήθεια και διανομή, 3.000 εξάδων του 1,5 λίτρου που αντιστοιχούν σε 18.000 εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού, προχώρησε ο Δήμος, χθες Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023 σε όλα τα σχολεία της Καλαμάτας προκειμένου να είναι διαθέσιμα σε ώρα ανάγκης για την κάλυψη αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πρόκειται για μέρος σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης, μετά την σοβαρότατη βλάβη στη δεξαμενή στο Πήδημα, που προκάλεσε προβλήματα υδροδότησης σε όλο το Δήμο.

Σημειώνεται ότι σχετική πρόβλεψη έχει υπάρξει για το συσσίτιο του Δήμου καθώς επίσης, διαθέσιμα νερά υπάρχουν και στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, επίσης για ώρα ανάγκης.  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Market Pass: Ξεκίνησε η πληρωμή της δόσης του Ιουνίου για 645.000 δικαιούχους με άυλη ψηφιακή κάρτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα της γυναίκας, το σημερινό θέμα των Πανελλαδικών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ