Σοβαρές καταγγελίες για το σκουπιδοεργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία: Πλημμύρισε η μονάδα στην Καλλιρρόη – Κατεπείγουσα παρέμβαση της δικαιοσύνης

/

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι σοβαρές καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, σχετικά με τη λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ στην Καλλιρρόη του δήμου Οιχαλίας.

Απίστευτες καταγγελίες κατέθεσαν στη δικαιοσύνη κάτοικοι της περιοχή της Καλλιρρόης, σχετικά με τη λειτουργία του σκουπιδοεργοστασίου της ΤΕΡΝΑ.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσαν οι δικηγόροι των κατοίκων την Παρασκευή (2/6), η μονάδα τις προηγούμενες μέρες πλημμύρισε (!), με αποτέλεσμα υπολείμματα των απορριμμάτων να διαφεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επιπλέον οι δικηγόροι των κατοίκων της Καλλιρρόης, οι οποίοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, υποστηρίζουν ότι τα απορριμματοφόρα δεν εισέρχονται από την είσοδο που γίνεται έλεγχος για ραδιενεργά απορρίμματα, με αποτέλεσμα να μην γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες, που προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της δικαιοσύνης, καθώς ήδη διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Δήλωση Νίκου Κουτουμάνου

Δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα έκανε ο βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος, ο οποίος βρέθηκε την Παρασκευή στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής.

Αναλυτικά ο κ. Κουτουμάνος δήλωσε:

Είναι δίκαιος ο πολύχρονος αγώνας των κατοίκων της Καλλιρρόης και των χωριών του Δήμου Οιχαλίας.

Το πολυδιαφημισμένο έργο του σκουπιδοεργοστασίου που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές ανεξαρτήτου χρώματος (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), έχει βαθύτατες επιπτώσεις τόσο στη ζωή των κατοίκων των χωριών αλλά και όλου του λαού της Μεσσηνίας.

Η ιδιωτικοποίηση και η επιχειρηματική δράση στα σκουπίδια είναι σε βάρος της τσέπης των λαϊκών νοικοκυριών που θα πληρώσουν πολλαπλάσια δημοτικά τέλη για να έχει εγγυημένη κερδοφορία η συγκεκριμένα εταιρία. Είναι επικίνδυνη και για την ίδια την προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι ο εργοστασιάρχης έχει προτεραιότητα την κερδοφορία της επιχείρησης του και όχι την προστασία του περιβάλλοντος. Η ζωή έχει αποδείξει ότι κέρδη και περιβάλλον δε πάνε μαζί, όπως επίσης τα κέρδη δεν συμβαδίζουν με τις ζωές των πολλών, όπως αποδείχτηκε στα Τέμπη, στις φωτιές, στις πλημμύρες, στα εργατικά ατυχήματα κλπ.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που είδαμε στην πρόσφατη νεροποντή, όπου οι δεματοποιημένες μπάλες σκουπιδιών επέπλεαν – “κολυμπούσαν” μέσα στο χώρο του εργοστασίου.

Πέρα από την εγγυημένη κερδοφορία των διοδίων, των ξενοδόχων, των μεγάλων επιχειρηματιών συνολικά τώρα έρχεται να προστεθεί και η εγγυημένη κερδοφορία των “σκουπιδό – επιχειρηματιών” που θα πληρώνεται από τη τσέπη του λαού.

Η μόνη λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι η υλοποίηση των έργων επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των αποβλήτων να γίνεται από κρατικό φορέα. Χωρίς κριτήριο να είναι η κερδοφορία, οι λογικές κόστους – οφέλους αλλά οι λαϊκές ανάγκες. Ενάντια στις ΣΔΙΤ, τις συμβάσεις παραχώρησης και κάθε είδους ιδιωτικοποίηση.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αθλιότητες της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την υποψηφιότητα Ξυγκώρου προωθεί ο Πάζιος για την Περιφέρεια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας, υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης: Μπορούμε να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα, με απλές κινήσεις και μακριά από μικροπολιτικές

Σε ερωτήσεις του ΑΠΕ απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας. Αναλυτικά η συνέντευξη του