Αλλαγές στην κατανομή των εδρών της Μεσσηνίας φέρνουν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου – Οι εκτιμήσεις για τους βουλευτές του Νομού

/

Σημαντικές αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών της Μεσσηνίας θα προκαλέσει το νέο εκλογικό σύστημα, με το οποίο θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της 25ης Ιουνιού.

Νέο τοπίο στην κατανομή των βουλευτικών εδρών της Μεσσηνίας αναμένεται να δημιουργήσει η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, αλλά και τις δημοσκοπήσεις που αφορούν την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, το τοπίο διαμορφώνεται ως εξής:

Σίγουρα βουλευτές Μεσσηνίας θα είναι πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται με σταυρό προτίμησης. Εξαιρετικά πιθανό είναι η Νέα Δημοκρατία να εκλέξει και τρίτο βουλευτή, τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, ενώ «μάχη» θα δόσει για μια ακόμα έδρα, την τέταρτη, η οποία θα πάει στον Περικλή Μαντά.

Στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρη θεωρείται η εκλογή ενός βουλευτή, του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος χαμένος των ερχόμενων εκλογών, δεδομένου ότι όλες οι εκτιμήσεις λένε ότι θα χάσει τη βουλευτική έδρα που κέρδισε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ελπίδες για την εκλογή βουλευτή στη Μεσσηνίας έχει το ΚΚΕ. Αν και εφόσον τα καταφέρει τότε η βουλευτική έδρα θα αφαιρεθεί από τη Νέα Δημοκρατία και θα πάει στον πρώτο του ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας, τον Νίκο Κουτουμάνο.

Τέλος, όσον αφορά τα μικρότερα κόμματα, τα οποία δεν μπήκαν στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά έχουν ελπίδες να μπουν στις προσεχεις εκλογές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα καταφέρουν να εκλέξουν βουλευτή στην Νομό.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εντοπίστηκαν τα αίτια και οι «υπεύθυνοι» της τραγωδίας στην Ινδία, σύμφωνα με υπουργό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εύα Καϊλή: Αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Λίνα Μενδώνη : Ικανοποίηση για την πρόοδο των εργασιών στο Μουσείο της Χώρας – Έργα 16.000.000 ευρώ στον Νομό – Ειδική μνεία της υπουργού Πολιτισμού στον Παναγιώτη Νίκα

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας επισκέφθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, το πρωί της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται

Τι δείχνει η κάλπη των εθνικών εκλογών στην περιφέρεια Πελοποννήσου: Παντοδυναμία της ΝΔ και στους 5 νομούς – Νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Ενότητες – Παρέμεινε ψηλά και «φλερτάρει» με τη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ

Ποσοστά άνω του 41,5% κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία και στους 5 νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου. Νέα