Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στη συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας [φωτογραφίες]

/

Συνήλθε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η συνάντηση της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Στην σημαντική αυτή συνάντηση, η οποία διήρκεσε από 1ης έως 7ης Ιουνίου 2023, μετείχαν 24 Ορθόδοξοι και 18 Ρωμαιοκαθολικοί εκπρόσωποι, κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι.

Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέστη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Αμφιλόχιο Μήλτο.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

«Το έργο της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής αποτελεί αναμφισβήτητα ορόσημο στην ιστορία και πολύτιμο κεφάλαιο για τη ζωή και περαιτέρω πορεία των δύο  Εκκλησιών. Είναι πανθομολογούμενο ότι ο θεολογικός διάλογος χρειάζεται να καλλιεργηθεί, να προχωρήσει και να καρποφορήσει σε όλα τα επίπεδα με ειλικρίνεια, εντιμότητα και αμοιβαίο σεβασμό.

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία οι επαφές, οι συνομιλίες, οι συνεννοήσεις και με μια λέξη ο διάλογος, είναι πράξεις συνυφασμένες με το είναι Της.

Η μέχρι σήμερα πορεία του θεολογικού διαλόγου των δύο Εκκλησιών μας απέδειξε ότι για να αναπτυχθεί ένας Διάλογος, πρέπει να δημιουργούνται συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καλής θελήσεως. Με αυτές τις συνθήκες ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος συνέβαλλε καθοριστικά με καίριες τοποθετήσεις και προτάσεις, εκφράζοντας την Εκκλησία της Ελλάδος».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στις υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας κλιμάκιο του ΚΚΕ – Δήλωση του Νίκου Κουτουμάνου σχετικά με εργατικό ατύχημα κατά την αποκομιδή απορριμμάτων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: «Καταθέτουμε μια πρόταση διακυβέρνησης με στήριξη του εισοδήματος, ρύθμιση των χρεών και δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ