Αυτοψία Βασιλόπουλου στη δεξαμενή του Πηδήματος – Δρομολογούνται λύσεις για ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων – «Πεντακάθαρο το νερό» που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων

/

Αυτοψία στην περιοχή της δεξαμενής του Πηδήματος, πραγματοποίησε την Πέμπτη (8/6), ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Σαράντο Μαρινάκη και Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, καθώς και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Συνδέσμου Ύδρευσης, Γιώργο Μπελόγιαννη.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, υπήρξε επιθεώρηση των έως σήμερα εργασιών στη μικρή δεξαμενή, ως μέρος της εναλλακτικής λύσης για την υδροδότηση των δεξαμενών της Καλαμάτας.

«Μέχρι στιγμής, η λύση που προκρίθηκε και εφαρμόστηκε από τους υπεύθυνους τεχνικούς λειτουργεί χωρίς προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα δρομολογούνται ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις για την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η προσπάθεια που έγινε, η εξωτερική παρέμβαση που έγινε, λειτουργεί. Και η πόλη υδροδοτείται και ο Δήμος υδροδοτείται χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να προετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο, για κάθε εναλλακτική. Γι’ αυτό το λόγο και έπεσαν τα τσιμέντα σε αυτό το μικρό βανοστάσιο, έχουν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες να το μεγαλώσουμε και άλλο, εφόσον χρειάζεται. Έχουμε την εναλλακτική, εφόσον χρειαστούμε μεγαλύτερες ποσότητες, να κόψουμε τη φλάτζα με τον εξαερωτή που έχουμε τοποθετήσει, για να μπορέσουμε να δώσουμε ενδεχομένως παραπάνω νερό.

Όμως το βασικό είναι να δούμε πώς θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τη μεγάλη δεξαμενή νερού, που έπεσε τμήμα του πυθμένα της. Έχουμε μια εκτίμηση ποιό σημείο είναι γερό, ώστε από εκεί και μετά να μπορούμε να το κόψουμε και να γίνει μια δεξαμενή περίπου 150 με 180 κυβικά για να αντιμετωπίσουμε τις καλοκαιρινές ανάγκες.

Όμως το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε οριστική λύση. Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, κάτι που μπορούμε να το πετύχουμε διεκδικώντας μια νέα δεξαμενή, 800 με 1.000 κυβικά που θα μπορούσε να διαχειριστεί τον Φ800, και να υποδεχτεί τα νερά του Αγίου Φλώρου. Να δώσουμε οριστική λύση με ορίζοντα 100 χρόνια μπροστά. Εδώ όλα δείχνουν ότι η ζημιά έχει προκληθεί από τις πλημμύρες του 2016. Αυτό πιστεύουμε όσο το βλέπουμε, και ο προϊστάμενος του Συνδέσμου, αυτό υποστηρίζει, χωρίς βέβαια να είμαστε απόλυτοι ότι αυτό έχει συμβεί. Χρειάζεται να γίνουν γεωτεχνικές μελέτες. Συζητάμε με το Υπουργείο να δώσουμε την οριστική λύση».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για μια ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες, υπογραμμίστηκε ότι το νερό που φθάνει στις βρύσες του Δήμου είναι πεντακάθαρο, ασφαλές και ελεγμένο, με τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Συνδέσμου Ύδρευσης να ξεκαθαρίζει ότι πραγματοποιούνται διαρκώς μετρήσεις και έλεγχοι ποιότητας από διαπιστευμένο Εργαστήριο στην Αθήνα και ακολουθούνται πιστά όλα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τεντόγλου, Στεφανίδη και Τζένγκο στο Diamond League του Παρισιού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γιατροί του ΕΣΥ Μεσσηνίας: Οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου θα πρέπει να διακομισθούν σε άλλο Νοσοκομείο – Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας να αναλογιστεί τις ευθύνες της

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας, υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης: Μπορούμε να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα, με απλές κινήσεις και μακριά από μικροπολιτικές

Σε ερωτήσεις του ΑΠΕ απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας. Αναλυτικά η συνέντευξη του