4 νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τυνησία

9 Ιουνίου 2023

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Τυνησίας, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το ελικόπτερο εκτελούσε νυχτερινή πτήση την Τετάρτη στην περιοχή Μπιζέρτα, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα, παρασύροντας στον θάνατο τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας είχε γνωστοποιήσει πως εντοπίστηκαν «δύο πτώματα και ορισμένα συντρίμμια» και ότι η έρευνα για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων συνεχιζόταν με τη συνδρομή ομάδας δυτών.

Με αφορμή το δυστύχημα, ο πρόεδρος της Τυνησίας Καΐς Σάγεντ υπογράμμισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Τον Οκτώβριο του 2021, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη διάρκεια νυχτερινής άσκησης στην περιοχή της Γκαμπές, στη νότια Τυνησία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η «διεφθαρμένη κυβέρνηση» Μπάιντεν του άσκησε δίωξη, λέει ο Τραμπ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστολή Αμερικανών βουλευτών: Η κυβέρνηση πρέπει να πιστοποιήσει ότι τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα πανεπιστήμια – Kίνημα φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών

Εκατοντάδες συλλήψεις, αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής των ταραχών αντιμέτωποι με οργισμένους φοιτητές: η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη σήμερα στα αμερικανικά πανεπιστήμια, που βρίσκονται

Δείτε επίσης