Οι παλιές …αγάπες δεν ξεχνιούνται: «Χάδια» Τζαμουράνη στον Νίκα – Σκληρή κριτική στον Βασιλόπουλο

/

Ανακοίνωση, σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης των Ρομά της Αγίας Τριάδας στην Μπιρμπίτα, εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα_Μετά», Βασίλης Τζαμουράνης.

Εκτός του κάδρου των ευθυνών αφήνει ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, τον Παναγιώτη Νίκα και για το ζήτημα της μεταστέγασης των Ρομά της Αγίας Τριάδας, αλλά και για το «έγκλημα» του καταυλισμού της Μπιρμπίτα, καθώς δεν τον κατονομάζει ούτε μια φορά, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το ζήτημα η παράταξή του.

Κατά τον επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα_Μετά», ευθύνη έχει εκείνος (Θ. Βασιλόπουλος) που ανέλαβε πρωτοβουλίες, μετά από πολλά χρόνια, προκειμένου το ζήτημα να επιλυθεί και όχι εκείνος (Π. Νίκας) που επί 13 χρόνια ως δήμαρχος Καλαμάτας, αλλά και πιο πριν ως αντινομάρχης, είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι παγιώθηκε η παρανομία στην Αγία Τριάδα, όπου οι Ρομά έχουν καταπατήσει ιδιωτικές περιουσίες, εκείνος (Π. Νίκας) που είναι πολιτικά συνυπεύθυνος για την κατασπατάληση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον καταυλισμό της Μπιρμπίτας.

Μάλιστα, ο κ. Τζαμουράνης, όχι μόνο δεν κατονομάζει και δεν «βλέπει» τις ευθύνες του Παναγιώτη Νίκα για το παρελθόν, αλλά αρνείται να του ασκήσει κριτική και για τα τωρινά πεπραγμένα του, παρά το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρωτοστατεί στην …αναβίωση του καταυλισμού της Μπιρμπίτας και ενθαρρύνει τον σχεδιασμό του Θ. Βασιλόπουλου.

Οι παλιές …αγάπες

Η πρακτική του κ. Τζαμουράνη, ο οποίος μονίμως αφήνει εκτός κριτικής τον προηγούμενο δήμαρχο Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι εύκολα εξηγήσιμη, καθώς ο κ. Νίκας ήταν επί σειρά ετών πολιτικός προϊστάμενος του κ. Τζαμουράνη στον Δήμο, γεγονός που σφυρηλάτησε μια σχέση αλληλοεκτίμησης, την οποία κανείς από τους δύο δεν κρύβει.

Υπενθυμίζεται ότι η …δύναμη της σχέσης των δύο ανδρών φάνηκε και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (2019), όταν ο Παναγιώτης Νίκας στήριξε περισσότερο τον κ. Τζαμουράνη, παρά τον κ. Βασιλόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Β. Τζαμουράνη:

Είναι αυτονόητη η ανάγκη μετεγκατάστασης των Ρομά από την Αγία Τριάδα, ώστε να απελευθερωθούν τα καταπατημένα επί τόσα χρόνια οικόπεδα στην περιοχή. Προφανώς και θα πρέπει επιτέλους, έστω και τόσο καθυστερημένα, οι ιδιοκτήτες να αισθανθούν και πάλι κύριοι των οικοπέδων τους, ώστε να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Είναι βασικό συνταγματικό τους δικαίωμα – το οποίο τόσο η Πολιτεία όσο και ο Δήμος Καλαμάτας επέτρεπαν τόσο καιρό (και ακόμα επιτρέπουν) να καταπατάται: Αυτή ήταν και είναι πάντοτε η θέση μου, την οποία έχω υποστηρίξει σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής αλλά και της αυτοδιοικητικής μου πορείας. Όποιος λοιπόν επιχειρεί με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να διασπείρει διαφορετικές «εκδοχές» αυτής της απλής αλήθειας, σπεκουλάρει προεκλογικά, σε βάρος ταλαιπωρημένων και πιθανώς παραπληροφορημένων δημοτών.

Όσον αφορά τη μετεγκατάσταση των Ρομά από την Αγία Τριάδα στην Μπιρμπίτα, έχουμε κάθε λόγο να φοβόμαστε μια νέα, ακόμα μεγαλύτερη σπατάλη των χρημάτων των φορολογούμενων χωρίς κανένα αποτέλεσμα! Θυμίζουμε ότι στο προηγούμενο πείραμα της Μπιρμπίτας ξοδεύτηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ για έναν οικισμό, από τον οποίο δεν έμεινε απολύτως τίποτα. Μόνο οι βάσεις και τα χορταριασμένα δρομάκια, ως μνημεία αναποτελεσματικότητας και σπατάλης χρημάτων.

Και τώρα λοιπόν, πέρα από την αποδοχή του χώρου που η Περιφέρεια παραχωρεί… πολύ ευχαρίστως (και γιατί όχι;), η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου δεν παρουσίασε κανένα πειστικό σχέδιο -γιατί προφανώς δεν διαθέτει- για το πώς δεν θα ξαναπεταχτούν μερικά ακόμα εκατομμύρια ευρώ στο βάλτο! Ούτε για το πώς οι Ρομά θα μείνουν στην Μπιρμπίτα και δεν θα «εξαφανιστούν» ξανά (πού θα πάνε άραγε;). Η δημοτική αρχή μοιράζει απλώς ελπίδες χωρίς αντίκρισμα: Ελπίζει ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι πιο βαριές και άρα… ασήκωτες. Μέχρι εκεί. Κανένας λόγος για υποδομές, ασφάλεια, φύλαξη, σχολείο,νηπιαγωγείο και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες ή δράσεις ή μέτρα, που θα διασφάλιζαν ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τα εκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν ξανά!

Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα να μετεγκατασταθούν οι Ρομά από τα οικόπεδα της Αγίας Τριάδας. Ευχόμαστε να κινητοποιηθεί επιτέλους και η Πολιτεία, αλλά και ο Δήμος με μεγαλύτερη σοβαρότητα –ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις σε αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα, που επηρεάζει τόσο τις συνθήκες ζωής των Ρομά όσο και την κοινωνική συνοχή. Και πάνω απ’ όλα, ευχόμαστε οι… ελπίδες και οι αυταπάτες της παρούσας δημοτικής αρχής να μην κοστίσουν ακριβά στο Δήμο και στους ταλαιπωρημένους δημότες της Αγίας Τριάδας – και όχι μόνο.

Βασίλης Τζαμουράνης

Πολιτικός Μηχανικός

Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας με τον συνδυασμό ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπ. Εργασίας: Αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι με μισθωτή εξαρτημένη σχέση εργασίας και οι μέσες μηνιαίες αποδοχές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Έπεσαν» υπογραφές: Ξεκινάει το έργο των 2.800.000 ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Καλαμάτας – Παρεμβάσεις σε 230 επικίνδυνα σημεία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ