8 κλοπές εξιχνίασε η Ασφάλεια Καλαμάτας: Πάνω από 10.000 ευρώ το παράνομο όφελος – Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση κατά 5 ατόμων

13 Ιουνίου 2023

Εξιχνιάστηκανύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 8 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 5 άτομα, εκ των οποίων 2 ημεδαποί, ηλικίας 34 και 38 ετών, αντίστοιχα, καθώς και 3 αλλοδαποί, 19χρονη, 32χρονος και 43χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνεται:

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 έως και το Μάρτιο του 2023, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος μαζί με τον 32χρονο, τον 38χρονο και τη 19χρονη, σε διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν τις κλοπές, ενώ ο 38χρονος και η 19χρονη ήταν αυτοί που επέλεγαν τους παθόντες, επιλέγοντας κυρίως ηλικιωμένα άτομα, κατοπτεύοντας παράλληλα τις οικίες τους προκειμένου να διαπιστώσουν την απουσία τους. Στη συνέχεια η 43χρονη συμμετείχε στην απόκρυψη των κλοπιμαίων, στην κοινή της οικία με τον 34χρονο.

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.1.2023 έως και την 12.3.2023, είχαν διαπράξει συνολικά -5- περιπτώσεις κλοπών και -3- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρυσαφικά, ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει ξεπερνά τις -10.000- ευρώ.

Τέλος, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5- κινητά τηλέφωνα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΚΕ Μεσσηνίας: «Συγκεκριμένοι κύκλοι στον Νομό έχουν ενοχληθεί από την εκλογή βουλευτή του ΚΚΕ – Ο λαός πρέπει να απαντήσει »

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στην οδό Κρήτης – Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο ανήλικοι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε 3 δήμους της Μεσσηνίας: 19 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας στους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/4).

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου – 12 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη (17/4) και την Πέμπτη (18/4), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πλήθος κλοπών

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε Καλαμάτα και Μεσσήνη: 24 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή σε εκκλησία – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη πραγματοποιήσαν την Παρασκευή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών

Δείτε επίσης