Ενίσχυση και πάλι του ΚΚΕ, για πάλη ενάντια στην βαρβαρότητα

Ένα κρίσιμο ζήτημα, το οποίο τ’ αστικά κόμματα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που για χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα και που σκόπιμα απέφυγαν κάθε ουσιαστική συζήτηση στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είναι η επερχόμενη επίθεση από το νέο μνημόνιο -το Ταμείο Ανάκαμψης- σε μισθωτούς, σ’ εργαζόμενους και στις λαϊκές τάξεις. Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) «βεβαίως κι αποτελεί μνημόνιο».

Ταυτόχρονα, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αφού συμφώνησαν στο Ευρωκοινοβούλιο για την εφαρμογή του, καλλιέργησαν την κίβδηλη εικόνα περί ροής «χρήματος με ουρά», το οποίο, μάλιστα, έρχεται ως δωρεά από την ΕΕ. Απέναντι σε αυτό το στρεβλό και, πάντως, αναληθές προπαγανδιστικό αφήγημα, το ΚΚΕ απέδειξε πως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα υπερμνημόνιο αντιλαϊκής πολιτικής.

Πρόκειται για έναν ακόμα κεφαλαιοκρατικό μηχανισμό με ορίζοντα αποπληρωμής το 2058 που περιλαμβάνει 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις». Μηχανισμό φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος στα κράτη – μέλη, την ώρα που προκλητικά θα εντείνεται ο όγκος χρηματοδοτήσεων και θα εκτείνεται η επιδότηση, αλλά και ο πάμφθηνος δανεισμός, σε επιχειρηματικούς/επενδυτικούς ομίλους της οικονομικής ολιγαρχίας.

Ο τομέας της Υγείας αποτελεί εύγλωττο παράδειγμα των αντιλαϊκών στόχων όλων αυτών των επιδοτήσεων. Για παράδειγμα, η ευρωενωσιακή πολιτική με τους εγχώριους πολιτικούς εκπροσώπους της διοχετεύει το χρήμα εκεί όπου ενισχύεται το εμπόριο της Υγείας. Πρόδηλα, το πολιτικό πρόγραμμα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εκλαμβάνει την Υγεία ως εμπόρευμα και όχι ως ζήτημα ζωής. Για τον αστικό κυβερνητισμό και τα κόμματα-φαντάσματα και κόμματα-ιμάντες του συστήματος, μετρούν τα κέρδη και όχι οι ζωές.

Επομένως, αυτό που κρίνεται στις εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι να βγει πιο ισχυρό το ΚΚΕ.

Όχι σε επιλογές των απατηλών υποσχέσεων και σε κυβερνητικές εναλλαγές που διαιωνίζουν την αντιλαϊκή επίθεση και που δημιουργούν συνθήκες αποδοχής της σημερινής τάξης πραγμάτων.

Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο δυνατή και η λαϊκή πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ενίσχυση και πάλι του ΚΚΕ για πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα. Για πάλη ανατροπής των αμερικανοΝΑΤΟικων και ευρωενωσιακών σχεδίων που υπονομεύουν την ειρήνη και κατεδαφίζουν τα εργασιακά.

Η ανοδική πορεία του ΚΚΕ αποτελεί απόδειξη ότι είναι εφικτό ο λαός να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα της προσαρμογής στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.

Με πρωταγωνιστή τον λαό, το ΚΚΕ παλεύει καθημερινά για τη ριζοσπαστική ανατροπή των αντιλαϊκών σχεδίων και πολιτικών, αποδεικνύοντας πως ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός είναι εφικτός προς τις εκρηκτικές ανάγκες του σήμερα και, βέβαια, απολύτως συμβατός με την ειρήνη και με το δικαίωμα του κάθε λαού να καθορίζει την τύχη του.

Στις 25 του Ιούνη, δυναμώνουμε κι’ άλλο το ΚΚΕ για πραγματική, ισχυρή αντιπολίτευση, ώστε να είναι δυνατός ο λαός στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Κώστας Γουλιάμος, 

υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, καθηγητής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τ. Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε κυκλοφορία από την Παρασκευή η «νέα» Ναυαρίνου: Σε χρήση το αναπλασμένο τμήμα της παραλιακής οδού από Φαρών έως Ακρίτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση για διαρκείας, αλλά και… πυρσούς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ